Procurorii fac audieri în dosarul care vizează falsificarea semnăturii de pe protocolul SRI-ÎCCJ

Procurorii fac audieri în dosarul penal deschis ca urmare a acuzaţiilor de falsificare a semnăturii fostului preşedinte al ÎCCJ, pe protocolul încheiat în 2009 între SRI, Parchetul General şi Curtea Supremă.

RomaniaTV.net
21 mai 2019, 10:12
Procurorii fac audieri în dosarul care vizează falsificarea semnăturii de pe protocolul SRI-ÎCCJ

În faţa procurorilor va ajunge şi Cristina Tarcea, preşedintele ÎCCJ. Nicolae Popa, fostul preşedinte al ÎCCJ a cărui semnătură apare pe protocol, susţine că semnătura este falsificată şi că nu a avut cunoştinţă despre un asemenea protocol. Documentul este datat 2 septembrie 2009, în condiţiile în care Popa s-a pensionat pe 1 septembrie 2009.

Este vorba despre sesizarea pe care Cristina Tarcea a făcut-o la Parchetul General privind încheierea protocolului de colaborare cu SRI, pe speța cu semnătura pentru a vedea foarte clar cine a semnat respectivul protocol.

FACIAS a solicitat Parchetului General, pe 19 iunie, să demareze o anchetă privind săvârșirea unor posibile fapte de natură penală, constând în fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, vizând Protocolul de cooperare între Serviciul Român de Informaţii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ulterior, în spațiul public au apărut informații referitoare la alte sesizări penale ce vizează semnătura profesorului Nicolae Popa, fost președinte al Instanței Supreme de pe Protocol.