Procurorii i-au prelungit controlul judiciar lui Ion Rădoi. Fostul lider al angajaţilor de la metrou nu poate conduce sindicatul timp de încă două luni

Liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, va fi cercetat pentru încă două luni sub control judiciar, după ce procurorii i-au prelungit măsura preventivă până în ianuarie 2022.

17 nov. 2021, 20:27
Procurorii i-au prelungit controlul judiciar lui Ion Rădoi. Fostul lider al angajaţilor de la metrou nu poate conduce sindicatul timp de încă două luni

Ion Rădoi are interdicție de a părăsi țara și nu mai poate fi președinte al USLM cât timp este sub control judiciar, în dosarul privind închirierea spațiilor de la metrou de către firma sindicatului său.

Procurorii DNA i-au prelungit recent, pentru a doua oară, măsura controlului judiciar luată în iulie. Liderul sindical a contestat decizia la Tribunalul București, care urmează să stabilească un termen de judecată.

Ion Rădoi este cercetat sub control judiciar din 14 iulie, pentru folosirea influenței sau autorității de lider de sindicat și pentru două fapte de șantaj. Faptele ar fi fost comise de Ion Rădoi în calitate de președinte al USLM și administrator al SC Sindomet Servcom SRL (societate deținută de USLM).

Avocata lui Rădoi, Mariana Ștefan, a declarat, pentru Gândul, că lucrurile se mișcă foarte încet în ancheta de la DNA, până acum fiind audiați doar câțiva comercianți care aveau spații comerciale la metrou.

”DNA trage de timp ca să îl țină sub control judiciar cât mai mult timp, iar activitatea sindicală să se dileze în acest timp”, a spus avocata lui Ion Rădoi.

Procurorii DNA l-au pus sub acuzare pe Ion Rădoi în luna iulie, după mai multe percheziții făcute la locuința lui și la sediile Sindicatului Liber de la Metrou (USLM) și SC Sindomet Servcom SRL (societate deținută de USLM). În 14 iulie, procurorii au decis punerea sub control judiciar a lui Ion Rădoi și instituirea mai multor interdicții, inclusiv cea de a mai conduce USLM și de a mai merge la sediile sindicatului.

Citeşte şi: DIICOT preia dosarul ce o vizează şi pe Diana Şoşoacă, după ce aceasta a blocat activitatea unui centru de vaccinare