Procurorii Lucian Onea şi Mircea Negulescu, propuşi pentru arestare. Adina Florea a ajuns la CSM

Procurorul Adina Florea a ajuns, luni, la CSM, pentru a solicita arestarea lui Lucian Onea şi Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti, în dosarul în care ei sunt cercetaţi pentru mai multe fapte, între care şi constituire de grup infracţional organizat. 

RomaniaTV.net
14 ian. 2019, 07:58
Procurorii Lucian Onea şi Mircea Negulescu, propuşi pentru arestare. Adina Florea a ajuns la CSM

Procurorii secţiei pentru investigarea magistraţilor din Parchetul General au trimis către CSM cererea de încuviinţare a arestării procurorilor Mircea Negulescu şi Lucian Onea de la DNA Ploieşti, potrivit România TV. Iar înainte de ora 14, procurorul Adina Florea a ajuns la CSM. 

„Este o procedură confidențială. Permiteți-mi să nu comentez”, a spus Adina Florea, la sediul CSM.

Marţi, la CSM ar fi urmat sa se discute cererea conducerii DNA de revocare a lui Lucian Onea din functia de procuror DNA. Masura a venit dupa preluarea conducerii de catre Calin Nistor, in conditiile in care cercetarile din dosarul lui Onea au fost extinse pentru constituirea unui grup infracțional organizat. 

Urmează ca secţia de procurori din cadrul CSM să decidă dacă dă aviz pentru arestarea procurorilor Onea şi Negulescu.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) din cadrul Parchetului general (PG) i-a pus sub acuzare pe procurorii de la DNA Ploieşti, Lucian Onea, Mircea Negulescu zis Portocală, Alfred Savu, Giluela Diaconu, Cerasela Rădulescu şi poliţista Gabriela Florea pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

Procurorul de la secția specială care îi anchetează pe procurorii DNA Ploieşti este Adina Florea, adjuncta de la SIIJ şi candidat a lui Tudorel Toader pentru şefia DNA.

Procurorii DNA Ploieşti au fost acuzaţi de fostul deputat PSD, Vlăduţ Cosma, că l-ar fi constrâns să falsifice probe împotriva fugarului Sebastian Ghiţă. Procurorii ar fi măsluit documente pentru a-l acuza pe Ghiţă de coruperea alegătorilor din Republica Moldova la alegerile prezidenţiale din 2014 şi ar fi acordat duble sau triple identităţi unor persoane.

Citeşte şi: Unitatea de elită DNA de la Ploieşti, pusă sub acuzare de constituire a unui „grup infracţional organizat”