Monica Gabor, fostă Columbeanu, a fost obligată să se prostitueze de către Dinu Damaschin

Dezvăluirile continuă în dosarul în care "tatăl adoptiv" al Monicăi Gabor a fost arestat preventiv pentru proxenetism. Constantin Damaschin a racolat-o pe fosta doamnă Columbeanu pe vremea când avea 16 ani şi i-a promis o locuinţă şi o slujbă pe litoral. Individul a luat-o cu permisiunea rudelor, pe care le-a minţit. În schimb, tânăra a fost abuzată sexual de un apropiat al lui Damaschin.

RomaniaTV.net
23 dec. 2011, 17:42
Monica Gabor, fostă Columbeanu, a fost obligată să se prostitueze de către Dinu Damaschin

Fosta doamnă Columbeanu este una dintre victimele din dosarul lui Constantin Damaschin, acuzat de proxenetism. Damaschin, zis Sarsailă, avea relaţii cu lideri de clanuri precum Clămparu și Hasan, care traficau fete.

Monica Gabor-Columbeanu le-a declarat anchetatorilor, în 2004, că a fost traficată de Constantin Damaschin, care îi promisese că îi găsește o slujbă, însă a încercat s-o plaseze la diferiţi clienţi influenţi, inclusiv din lumea interlopă din Bacău şi Bucureşti.

Partea vătămată Gabor Monica a dat declaraţii în dosarul 391/P/2004 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, din care rezultă următoarele că la vârsta de 16 ani, a fost recrutată prin înşelăciune în vara anului 2003 de către inculpatul Damaschin Dan Constantin, pe care l-a cunoscut sub numele de Dinu Damaschin, şi care i-a promis că îi găseşte o slujbă şi sub contextul acestei promisiuni şi-a asigurat controlul asupra ei prin găzduirea la locuinţa proprie, obţinând acceptul familial prin diferite motivări neadevărate, privind perspectiva unei slujbe pe litoral şi că în acest context prin ulterioare constrângeri cu violenţă fizică şi psihică a încercat să o plaseze către diferiţi clienţi influenţi, cât şi din lumea interlopă a Bacăului şi Bucureşti, şi că circumstanţele de victimizare au fost construite împreună cu acoliţi ai săi, indicând pe numiţii Hasan Ovidiu, Radu Duţă, Cristi Tănase, cel din urmă reuşind să o abuzeze sexual, indicând şi aspectul că urmare acestor circumstanţe consumate Damaschin Constantin a obţinut suma de 200 dolari„, spun procurorii în cererea de arestare preventivă a lui Damaschin și a doi complici ai săi, către Tribunalul Bacău.

Damaschin a suplimentat promisiunile mincinoase cu oferta accesului Monicăi la cariera de foto-model, în condiţiile în care a identificat că acesta era idealul ei în viaţă.

Monica le-a mai spus anchetatorilor că a fost martoră la agresiunile fizice ale lui Damaschin, care își lovea victimele pentru a obţine confirmarea de a practica prostituţia în beneficiul lui.

Vineri, Tribunalul Bacău a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Dan Damaschin şi a celor doi complici ai acestuia, acuzaţi de recrutare prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă a mai multor fete, unele minore, în scopul exploatării sexuale.

DIICOT susţine în cererea de arestare preventivă a lui Dan Damaschin că recrutat şi exploatat sexual mai multor victime, în special minore, având sprijinul clanurilor Clămparu şi Hasan.

„Această persistenţă infracţională i-au creat posibilitatea dezvoltării şi amplificării conexiunilor cu alţi lideri, ce coordonau clanuri de temut – exemplificativ se indică gruparea Clămparu, Hasan etc. -, care acţionau în acelaşi domeniu de crimă organizată”, se arată în motivare.

Pe lângă aceste legături cu liderii unor reţele specializate pe exploatare sexuală de tinere, Damaschin a avut parteneriate şi cu alţi interlopi.

„Acelaşi atribut – veleitate în conexiune cu Mihai Mereuţă, l-a expus şi Damaschin Constantin, care i-a furnizat la rândul său tinere pentru uzanţa de prestaţii sexuale şi a avut propagat beneficiul ilicit nelimitat al aceluiaşi inculpat Ciucă Claudiu şi a altor acoliţi, care nu au fost puţini, şi care i-au extins orizonturile de traficare şi exploatare de tinere, în scopul obţinerii de beneficii fără drept de beneficii financiare ilicite comune”.