Procurorii redeschid dosarul în care este implicat Răzvan Lucescu

Răzvan Lucescu are motive să se teamă după ce procurorul Marius Iacob a dispus redeschiderea dosarului "Miu", din 1991. Procurorii vor să vadă dacă, într-adevăr, soţia lui Lucescu se afla la volan, aşa cum au constat autorităţile în prima fază, sau dacă nu cumva la volan s-a aflat chiar Răzvan - varianta pe care o susţin unii martori.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 11:21
Procurorii redeschid dosarul în care este implicat  Răzvan Lucescu

De asemenea, autorităţile vor să elucideze de ce acest dosar nu s-a finalizat cu un dosar penal, pentru omor din culpă.

Procurorul Marius Iacob, cel care a instrumentat şi cazurile Erbaşu şi Vântu, a cerut căutarea dosarului din 1991 chiar dacă fapta s-a prescris după 15 ani.

„Am dispus căutarea acestui dosar în urma sesizărilor mass-mediei. Urmează să vedem, după ce vom da de urma lui, ce dovezi găsim şi, în consecinţă, ce se mai poate face”, a spus Marius Iacob pentru EVZ.

În urmă cu doi ani, Poliţia a anunţat ca dosarul a fost topit, dar procurorii dau asigurări că nu toate urmele au fost distruse.

„Eu am găsit dovezi de la începutul anilor ’90 în arhive, pentru diferite cazuri. Mi-e greu să cred că nu se mai pot găsi documentele de la un accident rutier, mai ales că s-a soldat cu moartea unei victime”, a afirmat procurorul Liviu Sutiman.

De asemenea, Sutiman a subliniat că decizia de neîncepere a urmării penale în cazul soţiei lui Răzvan Lucescu este cel puţin bizară.

„Dacă victima a murit, nici nu se punea problema neînceperii urmăririi penale. Cel mult se putea dispune scoaterea de sub urmărire penală, dar asta după ce era începută urmărirea penală”, a explicat procurorul.

Unul din motivele pentru care soţia lui Răzvan Lucescu, cea care a condus, potrivit autorităţilor, maşina BMW, a scăpat basma curată a fost viteză redusă pe care ar fi avut-o, de doar 80 de kilometri la oră.