Procurorii solicită administrarea de probe tehnice în cazul tirului încărcat cu butelii care a explodat la Mihăileşti

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au încheiat cercetarea de la fața locului în cazul autotrenului încărcat cu butelii GPL care a luat foc vineri pe raza localității buzoiene Mihăilești și solicită administrarea de probe tehnice, respectiv expertize, a anunțat marți Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

14 iun. 2016, 10:01
Procurorii solicită administrarea de probe tehnice în cazul tirului încărcat cu butelii care a explodat la Mihăileşti

‘Șoferul TIR-ului și administratorul firmei au fost audiați, cercetarea urmează să fie continuată pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor declanșării incendiului, evaluarea pagubelor, dar și administrarea de probe tehnice, respectiv expertize’, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, procuror Vasile Ardei, potrivit Agerpres.

Incendiul a fost provocat de explozia unui cauciuc de la autotrenul încărcat cu 800 de butelii GPL. Șoferul a încercat să stingă incendiul cu ajutorul altor participanți din trafic, dar acesta s-a extins distrugând în totalitate autotrenul și producând importante pagube materiale.

Vineri, 10 iunie, în jurul orei 9,00, un TIR încărcat cu aproximativ 800 butelii tip GPL a luat foc pe DN2, la intrarea în localitatea buzoiană Mihăilești, iar în urma incendiului s-au produs explozii în lanț, traficul rutier fiind întrerupt mai mult de șapte ore.

Incendiul a avut loc la 300-400 de metri distanță de locul tragediei din mai 2004, când 13 oameni au murit, iar alții 18 au fost grav răniți în urma exploziei unui autotren încărcat cu azotat de amoniu.

După aproape două ore, 60 de pompieri cu opt autospeciale de apă și spumă și două ambulanțe SMURD au reușit să stingă incendiul.

Potrivit Biroului de informare al PÎCCJ, din prime cercetări a rezultat că un camion care transporta circa 800 de butelii a avut o pană de cauciuc, iar în timp ce se depana pana a luat foc. Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a sesizat din oficiu și a deschis dosar penal pentru infracțiunile distrugere din culpă și neluarea măsurilor de securitate și a trimis doi procurori să facă cercetări la locului.

Citeşte şi Accident Mihăileşti. 18 oameni au murit în 2004 în apropiere de locul exploziei de vineri