Procurorul Cărare neagă că ar fi vorbit cu Boldea despre plecarea acestuia din ţară

Procurorul de caz din dosarul deputatului Mihail Boldea neagă faptul că ar fi avut vreo discuţie cu acesta în care deputatul l-ar fi informat că vrea să plece din ţară, aşa cum susţine acesta, şi în care magistratul i-ar fi spus: "Pleacă!".

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 19:27
Procurorul Cărare neagă că ar fi vorbit cu Boldea despre plecarea acestuia din ţară

Sorin Cărare, procurorul care instrumentează cazul Boldea, a infirmat faptul că atunci când Mihail Boldea ar fi fost la DIICOT Galaţi, în 16 martie, ar fi avut o discuţie în care învinuitul să-i spună că pleacă din ţară.

Nu am văzut interviul respectiv (n.r. – interviul pentru Gândul). Nu a existat o astfel de discuţie (n.r. – cu deputatul Mihail Boldea)”, a declarat agenţiei Mediafax procurorul Sorin Cărare.

La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au luat poziţie publică faţă de declaraţiile lui Boldea. „Negăm orice discuţie de acet gen dintre procuror cu inculpatul. E mai mult decât evident faptul că face parte din strategia sa de apărtare, fiind liber să şi-o facă„, a declarat agenţiei Mediafax oficialul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), procuror Nadina Spânu.

În 16 martie, Mihail Boldea s-a prezentat la DIICOT-Serviciul Galaţi, care îl cercetează pentru infracţiuni de criminalitate organizată.

Potrivit DIICOT, deputatul Boldea s-a prevalat de dreptul la tăcere, refuzând astfel să fie audiat în dosar, luând însă la cunoştinţă acuzaţiile ce i se aduc.

„Mi-au adus la cunoştinţă că sunt pus sub învinuire pentru instigare la fals şi uz de fals şi pentru tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Nu am dat nici o declaraţie şi sunt multe nereguli, una dintre ele fiind că interceptările şi autorizaţiile de percheziţie au fost date de Tribunal şi Curtea de Apel, când, legal, ar fi trebuit cerute de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a spus presei, în 16 martie, Mihail Boldea.

Şase din cele opt persoane reţinute în dosarul care îl vizează pe deputatul Mihail Boldea au fost arestate preventiv, pentru 29 de zile, în seara de 16 martie, de Curtea de Apel Galaţi, iar celelalte două, între care fostul subprefect de Galaţi Aura Luchiniuc, au primit interdicţia de a părăsi localitatea.

A doua zi, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au emis mandate de arestare preventivă pe numele a şase persoane, respectiv Elena Petrea, secretara cabinetul de avocatură al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică şi Ştefan Lazăr. De asemenea, fostul subprefect de Galaţi Aura Luchiniuc şi avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdicţia de a părăsi localitatea.