Procurorul de la SIIJ care instrumentează dosarul fraudării voturilor de la Sectorul 1 se pregăteşte să se pensioneze

Procurorul de la SIIJ, Sorin Iașinovschi, care instrumentează dosarul fraudării voturilor de la Sectorul 1 intenționează să se pensioneze, anunță jurnalista Ionela Arcanu, care citează surse judiciare.

12 mai 2021, 12:24
Procurorul de la SIIJ care instrumentează dosarul fraudării voturilor de la Sectorul 1 se pregăteşte să se pensioneze

Miercuri a apărut o informație în presă potrivit căreia procurorul şi polițiștii ar fi descoperit că există o diferență mare între buletinele de vot existente fizic și numărul total de voturi exprimate. În urma renumărării buletinelor existente s-ar fi constatat diferențe față de rezultatul final al alegerilor, diferențe în favoarea lui Daniel Tudorache.

Procurorii și polițiștii verifică acum din ce motiv lipsesc buletinele de vot, scrie DC News.

Conform unor surse România TV, procurorii au terminat de numărat voturile la alegerile locale şi au constatat faptul că procesul de vot a fost fraudat, Clotilde Armand având mai puţine voturi decât contracandidatul său.

Un comunicat oficial privind numărătoarea voturilor va fi emis abia mâine, anunţă România TV, dar mai multe surse spun că Daniel Tudorache ar avea cu 1.000 de voturi în plus faţă de contracandidata sa, Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1.

Procurorul care anchetează fraudarea voturilor la sectorul 1 se pregăteşte de pensionare

1. Identificarea buletinelor de vot corespunzătoare fiecărei secții de votare.

2. Numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzătoare fiecărei din cele 166 de Secții de votare din cadrul Sectorului nr. 1 București (cât și a votanților înscriși pe liste suplimentare), care și-au exprimat dreptul de vot.

3. Confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului nr. 1 București, cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării.

4. Predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizarea cercetărilor din prezenta cauză.

5. Efectuarea și altor acte de urmărire rezultate din context”.

Termenul de soluționare era de 8 aprilie 2021.

Citeşte şi: Cât au cheltuit partidele pentru un vot la parlamentare. AUR a folosit cel mai bine banii, în timp ce Pro România a plătit cel mai mult


loading...
Partenerii noștri