Procurorul DNA l-a legat pe Dragnea de Tel Drum în baza mărturiei lui Dan Şova: „Noi ştiam că Tel Drum îi aparţine lui Dragnea”

"Martorii" Victor Ponta, Dan Sova, Eugen Teodorovici, Sorin Grindeanu si Nitulescu Teodor, fostul prefect de Teleorman, au spus la DNA tot ce stiu despre Liviu Dragnea si despre legatura acestuia cu firma Tel Drum. Potrivit luju.ro, noul dosar Tel Drum instrumentat de procuroarea Carmen Alexandra Lacranjan abunda de marturii si declaratii ale importantiilor lideri politici enumerati mai sus.

RomaniaTV.net
14 nov. 2017, 14:33

In Ordonanta emisa de procuroarea DNA Carmen Lancranjan in dosarul nr. 986/P/2014, Victor Ponta, Dan Sova, Eugen Teodorovici, Sorin Grindeanu si Nitulescu Teodor, fostul prefect de Teleorman, au fost audiati in calitate de martori pentru a da relatii despre afacerile presedintelui PSD Liviu Dragnea.

 

Procuroarea DNA Alexandra Lăncrănjan l-a legat pe Liviu Dragnea de firma Tel Drum pe baza mărturiilor lui Dan Sova şi Teodor Nitulescu, fostul prefect de Teleorman. 

„Faptul ca Liviu Nicolae Dragnea este una dintre persoanele care detine si gestioneaza in fapt societatea comerciala Tel Drum SA reiese din coroborarea declaratiilor martorului Sova Dan cu declaratile martorului Nitulescu Teodor, cu documentele ridicate cu ocazia perchezitiei domicilare la sediul Tel Drum SA, cu verificarile efectuate privind modalitatea prin care obtine beneficiile din urma derularii activitatii infractionale (tranzactii imobiliare, beneficii materile pentru persoanele din familia acestuia, relatiile pe care le are cu membrii gruparii).

Astfel, fiind intrebat cu privire la aspectele privind interesul pe care Liviu Nicolae Dragnea l-ar fi avut in ceea ce priveste SC Tel Drum SA martorul Dan Sova a declarat urmatoarele: ‘Noi nu aveam o convingere, noi stiam ca Tel Drum-ul este al domnului Dragnea, iar domnul Dragnea a spus de mai multe ori personal ca aceasta companie este a lui, chiar a formulat ‘stii ca estea mea’. Nu se discuta la colturi ca Tel Drum este a lui, asta ar fi fost o legenda urbana, nu. Tel Drum era a dansului. (…) Pana in 2012 pentru mine era notoriu ca Tel Drum era a lui Liviu Dragnea, dupa 2012 a devenit o certitudine. Pana in 2012 toata lumea stia ca forta politica a lui Liviu Dragnea se baza si pe fapul ca Tel Drumul era a lui, la nivelul judetului Teleorman.

Controlul pe care Liviu Nicolae Dragnea il avea asupra persoanei juridice este confirmat si de declaratiile martorului Nitulescu Teodor care a indicat ca inital Liviu Nicolae Dragnea i-a solicitat lui sa partice impreuna la cumpararea Tel Drum SA. Mai mult, martorul declara ca la momentul demararii proceduri de privatizare Liviu Dragnea i-a cerut sa nu partice in mod independent, cei doi facand concesii reciproce in acest sens.

Aspectele privind implicarea acestuia in mod activ si direct sunt confirmate si de martorul Eugen Teodorovici care indica faptul ca a avut discutii contradictorii cu Liviu Nicolae Dragnea deoarece acesta avea impresia ca martorul il parase la OLAF, fie pe el, fie Tel Drum. Incidentele si discutiile contradictorii intre Liviu Nicolae Dragnea si martorul Eugen Teodorovici sunt confimate si de martorul Victor Ponta.”, se arată în ordonanţa DNA.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru fapte săvârşite în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. DNA îl acuză pe Liviu Dragnea de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, şi două infracțiuni de abuz în serviciu. Alături de Liviu Dragnea sunt urmărite penal şi alte opt persoane, între care angajaţi Tel Drum şi funcţionari din cadrul CJ Teleorman.

În replică la acuzaţiile DNA, Liviu Dragnea a spus că „nu mă consider vinovat” şi că „o să vedem pe ce îşi bazează DNA acuzaţiile”.