Procurorul Eugen Stoina, care a produs un accident auto fiind băut la volan, a fost trimis în judecată

Eugen Stoina, fost procuror DNA, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru săvârşirea infracţiunii sustragere de la prelevarea de mostre biologice, după ce a consumat băuturi alcoolice şi a produs un accident rutier în luna ianuarie.

RomaniaTV.net
22 nov. 2018, 14:14
Procurorul Eugen Stoina, care a produs un accident auto fiind băut la volan, a fost trimis în judecată

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la data de 11 ianuarie 2018, aflându-se în Bucureşti la volanul unui autoturism, Eugen Stoina, pe fondul nepăstrării distanţei între autovehicule, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul care se afla oprit, în coloană, la semafor. Aceasta a generat tamponarea în lanţ a încă două autoturisme, oprite în coloană la semafor, precum şi vătămarea corporală a procurorului.

Parchetul arăta că, la locul accidentului, s-au deplasat poliţişti de la Brigada Rutieră, precum şi un echipaj SMURD, care a hotărât transportarea lui Eugen Stoina la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„Din probele administrate de procurori reiese că inculpatul ar fi părăsit unitatea medicală fără a avea avizul medicului de gardă. Ulterior, inculpatul a fost căutat de organele de Poliţie rutieră, reuşindu-se contactarea telefonică a acestuia, (…) cu solicitarea de a se prezenta la sediul Brigăzii Rutiere. Inculpatul s-a prezentat la sediul Poliţiei Rutiere unde a fost testat cu aparatul alcooltest. Ulterior, inculpatul a fost condus apoi la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe de sânge, stabilindu-se că acesta consumase băuturi alcoolice”, preciza Parchetul.

Dosarul a fost trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, rechizitoriul fiind comunicat şi Consiliului Superior al Magistraturii.