Procurorul General al României, despre dosarele torţionarilor: Analizăm toate materialele depuse

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, marţi, referitor la dosarele torţionarilor, că în prezent procurorii analizează toate materialele depuse de cei care au făcut sesizarea şi în curând vor fi stabilite direcţiile de acţiune.

RomaniaTV.net
20 aug. 2013, 07:57
Procurorul General al României, despre dosarele torţionarilor: Analizăm toate materialele depuse

„Suntem în faza în care analizăm, studiem toate materialele depuse de cei care ne-au sesizat şi urmează ca în curând, materialul este destul de voluminos, să ne stabilim şi direcţiile de acţiune. Nu pot să fac aprecieri asupra distanţei în timp când se va proceda la audieri”, a afirmat Niţu, la sosirea la sediul CSM.

Întrebat de proiectul de lege al MJ de anulare a pensiilor de serviciu a magistraţilor condamnaţi, şeful Ministerului Public a susţinut că nu este la curent cu un eventual proiect în acest sens.

„Nu sunt un specialist în dreptul muncii şi în drept civil. Eu vorbesc ca jurist, poate ca impact ar fi benefic dar din punct de vedere juridic nu ştiu dacă cuvântul anulare este cel mai potrivit. Cred că se pot face discuţii vizavi de o anumită pensie specială şi o anumită pensie de asigurări sociale”, a mai spus procurorul general.