Procurorul General al Rusiei DENUNŢĂ „GENOCIDUL” împotriva POPORULUI ucrainean

Procurorul general al Rusiei, Iuri Ceaika, a declarat vineri că ceea ce se întâmplă de mai multe luni în Ucraina constituie un 'genocid' împotriva poporului ucrainean, considerând că situaţia din fosta republică sovietică trebuie să fie examinată de justiţia internaţională.

01 aug. 2014, 12:30
Procurorul General al Rusiei DENUNŢĂ „GENOCIDUL” împotriva POPORULUI ucrainean

Procurorul general al Rusiei, Iurin Ceaika, susţine că în Ucraina este comis un ‘genocid’ împotriva poporului ucrainean. ”Situaţia actuală din Ucraina nu este altceva decât un genocid împotriva ucrainenilor. Comunitatea internaţională trebuie să ia atitudine faţă de această situaţie”, a afirmat procurorul rus, citat de RIA Novosti, citată de Agerpres.

El a adăugat că evenimentele din Ucraina trebuie să facă obiectul unui dosar penal la Curtea Penală Internaţională de la Haga, subliniind că folosirea de către forţele ucrainene a unor arme interzise a fost confirmată şi de către reprezentanţi ai organizaţiei Human Rights Watch.

Rusia a acuzat în mai multe rânduri autorităţile ucrainene de ‘crime împotriva propriului lor popor’, cerând Occidentului să facă uz de influenţa sa pentru a împiedica alunecarea Ucrainei în situaţia unei ‘catastrofe naţionale’, după cum declara nu demult diplomaţia de la Moscova.

Citeşte şi Lavrov acuză din nou VESTUL: Occidentul acţionează ÎMPOTRIVA intereselor RUSIEI

În acelaşi timp, Moscova este acuzată de Kiev şi de Occident de susţinerea separatiştilor din estul Ucrainei cu arme şi combatanţi.

Autorităţile ucrainene duc de la mijlocul lunii aprilie o amplă ‘operaţiune antiteroristă’ împotriva insurgenţilor proruşi înarmaţi din sud-estul Ucrainei. Potrivit unui recent raport al ONU, cel puţin 1.129 de persane au fost ucise şi 3.442 rănite de la declanşarea acestei operaţiuni.