Procurorul general, declaraţie şocantă despre dosarul Caracal. Ce legătură are cu dosarul Elodia VIDEO

Procurorul general susține că a confirmat dosarul Caracal după ce l-a studiat și a văzut că sunt probe multe în susținerea acuzațiilor împotriva lui Gheorghe Dincă. 

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 11:18
Procurorul general, declaraţie şocantă despre dosarul Caracal. Ce legătură are cu dosarul Elodia VIDEO

„Da, l-am confirmat. Eu mi-am asumat confirmarea acestui rechizitoriu. Sunt multe discutii in spaţiul public, sunt multe solicitari ale părților. Acestea vor fi prezentate si in fața judecătorilor de drepturi şi libertăţi”, a declarat procurorul general interimar Bogdan Licu.

Întrebat dacă sunt suficiente probe în acest dosar, Bogdan Licu a declarat că „Sunt foarte multe probe în acest dosar. Ca să parafrazez un coleg „sunt mai multe probe decât am avut în alte dosare în care s-a trimis în judecată fără corpul victimei”. Noi privim situaţia în ansamblu, coroborăm probe, nu mergem doar pe declaraţia inculpatului”.

Întrebat dacă sunt mai multe probe decât în dosarul lui Cristian Cioacă, poliţistul condamnat pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu, Licu a răspuns zâmbind: „sunt mai multe probe decât am avut în alte dosare”.

Procurorii DIICOT au dispus, în 15 ianuarie, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Gheorghe Dincă pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni. La aceeaşi dată, DIICOT a dispus trimiterea în judecată a lui Ştefan Risipiceanu, pentru viol.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Dincă a ucis-o în locuinţa sa pe Luiza Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie 2019, după care i-a ars corpul într-un butoi metalic din curtea sa. Ulterior, i-a aruncat osoasele rămase şi cenuşa în liziera unei păduri de lângă Caracal.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Luiza Melencu, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

Ulterior, el şi-a schimbat declaraţia, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

Gheorghe Dincă este acuzat şi de uciderea Alexandrei Măceşanu, adolescenta de 15 ani din comuna Dobrosloveni, dispărută în luna iulie 2019. Procurorii au susţinut că în ziua de 24 iulie 2019, Dincă a răpit-o pe fată, luând-o la ocazie. Potrivit procurorilor, în zilele de 24 şi 25 iulie 2019, inculpatul a ţinut-o pe victimă, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, în locuinţa sa, imobilizată de pat cu un lanţ, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini şi la picioare cu sfoară/bandă adezivă în scopul exploatării sexuale în interes propriu. În perioada menţionată Dincă ar fi violat minora de mai multe ori.

Procurorii au declarat că Dincă a ucis-o pe Alexandra Măceşanu după ce a surprins-o cu un telefon vechi în mână, fata apelând de mai multe ori numărul de urgenţă 112.

Procurorii au mai precizat că, pe 25 iulie 2019, pentru a ascunde crima, Gheorghe Dincă a ars cadavrul victimei, punându-l în acelaşi butoi metalic pe care îl deţinea în curtea locuinţei sale şi pe care îl folosise şi în cazul Luizei Măceşanu. Cenuşa şi resturile osoase au fost depistate în acest butoi în dimineaţa zilei de 26 iulie 2019, la orele 6,00, cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.