Procurorul general, despre dosarul violentelor din 10 august: Cel mai rău lucru pe care îl poate face un procuror e să-l ţină nelucrat

Procurorul general, Bogdan Licu, spune că nu a fost consultat în privința declinării competenței de către procurorii militari pe dosarul privind violenţele de la protestul din 10 august, dar că cercetările stagnaseră, "din motive obiective sau subiective". Licu a mai afirmat că cel mai rău lucru pe care îl poate face un procuror este să țină nelucrat un dosar.

RomaniaTV.net
02 iul. 2019, 14:16
Procurorul general, despre dosarul violentelor din 10 august: Cel mai rău lucru pe care îl poate face un procuror e să-l ţină nelucrat

Întrebat despre declinarea către DIICOT a acestui dosar de către Secția Parchetelor Militare, aflată în subordinea sa, procurorul general a răspuns: „N-am fost consultați în această decizie. Știu ce știți și dumneavoastră, că erau două dosare – unul la DIICOT și unul la Parchetul Militar. Vom face o mică confruntare să vedem ce s-a întâmplat”.

Licu a mai spus că a atras atenția încă de la preluarea funcției că cercetările în dosarul privind violențele de la protestul din 10 august stagnează.

Întrebat despre cauzele stagnării anchetei, Bogdan Licu a susținut că sunt „motive obiective și subiective” și că speră ca de acum înainte ancheta să meargă într-un ritm accelerat.

Procurorul general a mai afirmat că cel mai rău lucru pe care îl poate face un procuror este să țină nelucrat un dosar.

„Cel mai grav lucru e să ții dosarul în nelucrare. Fie trimiți în judecată, fie îl închizi. A ține un dosar în nelucrare, a-l tergiversa este cel mai grav lucru pe care îl poate face un procuror, daca este neîntemeiat”, a spus Licu.

Parchetul militar a declinat la DIICOT dosarul privind violenţele de la protestul din 10 august pe motiv că ar fi fapte ce ţin de securitatea naţională. Declinarea vine la 11 luni de la violențele jandarmilor din Piața Victoriei. DIICOT ceruse acest dosar pentru studiu, pentru a stabili dacă se impune conexarea cu dosarul deschis de direcție ca urmare a unei sesizări depuse în septembrie 2018 de Jandarmerie, care a reclamat acţiuni împotriva ordinii constituţionale.