Procurorul general, despre permisia lui Dragnea: S-a încălcat regulamentul, nu legislaţia primară

Procurorul general interimar Bogdan Licu a subliniat că în cazul permisiei lui Liviu Dragnea din Penitenciarul Rahova a fost vorba de o încălcare de regulament.

04 nov. 2019, 11:19
Procurorul general, despre permisia lui Dragnea: S-a încălcat regulamentul, nu legislaţia primară

Procurorul general interimar Bogdan Licu a spus că există o anchetă penală, cu un control declanșat la nivelul ANP în cazul Liviu Dragnea

„În niciun caz nu s-a declanșat o anchetă penală, întrucât, am văzut în spațiul public, s-a declanșat un control la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor”, a spus Licu.

Citeşte şi: Anchetă la Penitenciarul Rahova după ce Liviu Dragnea a fost eliberat pentru o zi. Ana Birchall cere verificări

De asemenea, procurorul general a fost întrebat dacă s-a autosesizat DNA cu privire la o posibilă faptă de abuz în serviciu, acesta afirmând că nu a fost încălcată legislația primară, ci un regulament.

„Din câte am văzut în spațiul public s-a încălcat un regulament. (…) S-a încălcat un regulament, nu legislație primară”, a mai spus Licu.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a cerut directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor o informare de urgență privind ziua liberă de care ar fi beneficiat Liviu Dragnea joi. Șeful ANP a declanșat, la rându-i, verificări la Penitenciarul Rahova.