Anchetă la Penitenciarul Rahova după ce Liviu Dragnea a fost eliberat pentru o zi. Ana Birchall cere verificări

Ministrul de Justitie, Ana Birchall, a cerut verificări după ce Liviu Dragnea a primit o permisie de o zi. Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a declanşat o anchetă la Penitenciarul Rahova deoarece, potrivit legii, deținuții cercetați într-un alt dosar penal nu au dreptul să iasă din penitenciar. 

RomaniaTV.net
02 nov. 2019, 13:20
Anchetă la Penitenciarul Rahova după ce Liviu Dragnea a fost eliberat pentru o zi. Ana Birchall cere verificări

Ministrul de Justitie, Ana Birchall, se implica in scandalul permisiei de o zi primita de Liviu Dragnea. Ana Birchall i-a cerut șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor să verifice modul în care lui Liviu Dragnea i-a fost acordată permisiunea de a ieși din penitenciarul Rahova.

Prima permisie obţinută de Dragnea s-ar putea să fie şi ultima. Fostul lider PSD ar fi ieşit ilegal din închisoare

„Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public cu privire la modalitatea de acordare a unei recompense cu permisiunea de ieşire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, la solicitarea ministrului justitiei, Ana Birchall, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus efectuarea în regim de urgenţă a verificărilor care se impun la Penitenciarul Bucureşti-Rahova”, se arată într-un comunicat de presă al ANP.

Conform sursei citate, ministrul justiţiei va fi informat privind rezultatele verificărilor şi a măsurilor legale care se impun.

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova unde execută o condamnarea la 3 ani şi 6 luni de detenţie în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a fost eliberat pe ascuns joi. El a avut o zi de permisie

Liviu Dragnea ar fi solicitat o permisie de o zi, cu ocazia aniversării sale, iar în spaţiul public au apărut informaţii că a ieşit din penitenciar pentru 24 de ore dupa ce o comisia formata din cadrul penitenciarului a decis sa avizeze favorabil cererea depusa de fostul lider PSD.

Eliberarea lui Liviu Dragnea a starnit insa un val de revolta. Problema permisiei lui Liviu Dragnea e dată de o prevedere din Regulament de aplicare a legii privind executarea pedepselor, care arată că nu are voie să primească această recompensă un deținut care e cercetat sau urmărit penal într-un alt dosar.

Cum a fost surprinsă Irina Tănase în ziua în care Liviu Dragnea a ieşit din spatele gratiilor

Liviu Dragnea mai este urmărit penal în dosarul „Tel Drum” pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene.