Procurorul general, despre scoaterea din ţară a lui Mario Iorgulescu: Procurorul nu avea niciun mijloc să împiedice transferul

Procurorul general Bogdan Licu a afirmat marţi, referindu-se la scoaterea din ţară a lui Mario Iorgulescu, procurorul nu avea niciun mijloc să împiedice transferul în străinătate.

24 sept. 2019, 06:54
Procurorul general, despre scoaterea din ţară a lui Mario Iorgulescu: Procurorul nu avea niciun mijloc să împiedice transferul

Bogdan Licu a dat asigurări că ancheta în acest caz va continua: ”Viaţa ne-a demonstrat că in societatea de azi nimeni nu poate fugi de raspunderea penală”.

El a precizat că procurorulnu putea să se opună scoaterii lui din ţară.

”Starea sa este foarte precară. (…) Procurorul nu avea niciun mijloc să împiedice scoaterea lui din ţară”, susţine Bogdan Licu.

El a explicat că nu poţi dispune măsuri preventive faţă de o persoană în asemenea stare şi că procurorul de caz decide ce măsuri pot fi luate într-o cauză.

Întrebat în legătură cu raportul referitor la procedura de transger în cazul lui Iorgulescu, solicitat de Parchet Spitalului Elias, procurorul general a spus că acesta nu a sosit încă, dar că probabil documentrul va fi trimis în această dimineaţă.

Licu a ţinut să sublinieze că nu există posibilitatea ca Mario Iorgulescu să se sustragă urmăririi penale.

”Viaţa ne-a demonstrat că in societatea de azi nimeni nu poate fugi de raspunderea penală”, a conchis procurorul general.

Mario Iorgulescu, care a produs un accident soldat cu moartea unui tânăr de 24 de ani, fiind şi el rănit, a părăsit Spitalul Elias, pentru a-şi continua tratamentul în străinătate. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii spitalului.

”În cursul dimineţii de astăzi, la cererea expresp a familiei şi contrar recomandărilor medicale, pacientul Mario Iorgulescu a părăsit Spitalul elias în vederea continuării tratamentului într-o şară din UE. Instituţiile abilitate au fost informate în acest sens”, a anunţat luni Spitalul Elias.

Ulterior, Parchetul Tribunalului Bucureşti a anunţat că a cerut Spitalului Elias o informare scrisă referitoare la procedura de transfer în cazul lui Mario Iorgulescu însă nu a primit-o încă. De asemenea, instituţia preciza că urmărirea penală a acestuia pentru ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe nu este împiedicată de mutarea sa la o clincă medicală din UE şi va continua.

Citeşte şi: MODUL DUBIOS în care Mario Iorgulescu a ajuns la o clinică din Italia. Portiţa LEGALĂ prin care familia l-a scos din România