Procurorul Manache Florian, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Procurorii DNA au dispus miercuri trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Manache Florian, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

01 iul. 2015, 08:54
Procurorul Manache Florian, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

În dosar, a fost deferit justiției și Ionel-Dorel Udrică, pentru complicitate la abuz în serviciu și instigare la mărturie mincinoasă, în formă continuată (2 infracțiuni).

CITEŞTE ŞI: Procuror de la Parchetul Tribunalului Dolj, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Ponta: Deja trăim într-o altă realitate juridică. Ca procuror, dacă vorbeam cum se întâmplă azi, eram demis

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 20-30 octombrie 2014, Florian Manache, în calitate de procuror de caz, cu știință, a instrumentat în mod defectuos un dosar în care se efectuau cercetări față de Ionel Udrică pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației.

Concret, Manache, de conivență cu inculpatul Udrică, și-a exercitat în mod defectuos atribuțiile de serviciu, acționând pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a acestuia din urmă, în sensul că a readministrat probatoriul, dirijând în mod voit declarațiile martorilor în scopul disculpării persoanei față de care se efectuau cercetări.

Astfel, prin ordonanța din 30 octombrie 2014, Manache a dispus clasarea cauzei față de Ionel Udrică, căruia i-a procurat un folos necuvenit, constând în pronunțarea unei soluții de netrimitere în judecată și restituirea permisului de conducere, cu consecința atingerii grave a interesului general de înfăptuire a justiției și implicit intereselor legitime ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede”, susține DNA.

CITEŞTE ŞI: Ponta: Deja trăim într-o altă realitate juridică. Ca procuror, dacă vorbeam cum se întâmplă azi, eram demis

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București.