Procurorul Maria Piţurcă, audiat la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în cazul Sorina

Procurorul Maria Pițurcă, cea care a luat-o cu forţa pe Sorina, fetița adoptată de un cuplu de români stabiliți în SUA, din casa fostului asistent maternal care a crescut-o de la vârsta de 1 an, este audiată la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Între timp,  Sorina a plecat în SUA alături de familia adoptivă, iar avocatul familiei Șărămăt, cea care a crescut-o pe Sorina, a depus, la Secția de anchetare a magistraților, o plângere pe numele procuroarei Maria Pițurcă, pe care o acuză de răpire, constituire grup infracțional organizat.

RomaniaTV.net
22 iul. 2019, 09:10
Procurorul Maria Piţurcă, audiat la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în cazul Sorina

Micuţa Sorina a ajuns în America împreună cu părinții adoptivi. Fetiţa a plecat de pe Aeroportul din Otopeni și avem și prima poză cu fetița pe pământ american.

Cazul fetiţei de 8 ani din Baia de Aramă este însă departe de a se fi încheiat. Procurorul interimar al României, Bogdan Licu, ceruse instanţei să blocheze plecarea Sorinei din ţară, dar Judecătoria Slatina, de altfel a cincea instanţă chermată să soluţioneze cererea, a respins-o. Decizia nu este una definitivă, iar procurorul a anunţat deja că o va contesta.

Reamintim că la finalul iuniem Sorina a fost luată cu forţa din casa asistenţilor maternli care au crescut-o, iar procurorul care a coordonat intervenţia este cercetat de Secţia Specială. Avocata părinţilor adoptivi a precizat că fetița este bine, s-ar fi integrat în familia adoptivă şi a luat în greutate.

Avocatul familiei Șărămăt, cea care a crescut-o pe Sorina, a depus, la Secția de anchetare a magistraților, o plângere pe numele procurorului Maria Pițurcă, pe care o acuză de răpire, constituire grup infracțional organizat. 

„Am venit astăzi la Secția de Investigarea Infracțiunilor din Justiție pentru a depune plângere penală împotriva doamnei procuror Maria Pițurcă referitor la săvârșirea infracțiunilor de răpire de persoane, constituire de grup infracțional, rele tratamente aplicate minorului. Trebuie ca Parchetul General să ia măsuri pentru aceste infracțiuni”, a declarat Ioana Constantin, avocatul familiei Șărămăt.