Procurorul Marin Niţă, reţinut după ce a fost prins luând mită 2.500 de euro

Procurorul Marin Niţă, de la Parchetul Judecătoriei Olteniţa, a fost reţinut, vineri, de DNA, după ce a fost prins în flagrant primind mită 2.500 de euro, a doua tranşă din cei 5.000 ceruţi pentru a da o soluţie favorabilă unei persoane cercetate pentru instigare la înşelăciune, informează DNA.

RomaniaTV.net
26 oct. 2012, 18:07
Procurorul Marin Niţă, reţinut după ce a fost prins luând mită 2.500 de euro

Potrivit DNA, alături de Niţă, a fost reţinut un complice al acestuia, Gheorghiţă Iordache, care este acuzat de procurorii anticorupţie de complicitate la luare de mită.

În cursul lunii iunie 2012, arată procurorii, Marin Niţă, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, unde fusese delegat, a pretins de la un denunţător, direct şi prin intermediul lui Iordache, 5.000 de euro, cu titlu de mită, pentru a dispune faţă de denunţător o soluţie de netrimitere în judecată pentru instigare la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, într-o cauză penală pe care o avea în instrumentare.

DNA mai precizează că, după ce a primit de la denunţător 2.000 de euro, ca primă tranşă din banii pretinşi, Niţă a dispus faţă de denunţător scoaterea de sub urmărirea penală şi i-a comunicat în scris soluţia.

Joi, după ce a pretins diferenţa de bani solicitată în scopul menţionat mai sus, Marin Niţă a primit de la o persoană din anturajul denunţătorului încă 2.500 de euro, reprezentând o a doua tranşă din totalul cerut. Cu această ocazie, procurorul a fost prins în flagrant, în noaptea de joi spre vineri.

„În demersul său, inculpatul Niţă Marin a fost sprijinit de inculpatul Iordache Gheorghiţă, care a intermediat atât relaţiile dintre procuror şi denunţător, cât şi pretinderea sumelor de bani cu titlu de mită”, mai arată DNA.

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), vineri, a avizat arestarea preventivă a lui Niţă. Totodată, CSM l-a suspendat din funcţie pe acesta, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva lui de către

Cei doi inculpaţi vor fi prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.