Procurorul „Republicii Populare Doneţk” acuză Kievul că a folosit arme chimice în sud-estul Ucrainei

Procurorul General al autoproclamatei 'Republici Populare Doneţk' a declarat joi că autorităţile de la Kiev au folosit cel mai probabil arme chimice împotriva locuitorilor din sud-estul Ucrainei, relatează RIA Novosti, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
15 iul. 2014, 15:02
Procurorul „Republicii Populare Doneţk” acuză Kievul că a folosit arme chimice în sud-estul Ucrainei

Putem spune, cu un grad de certitudine de 99%, că (Kievul) a folosit arme chimice. În afara analizelor experţilor, am desfăşurat şi noi o anchetă, iar persoanele internate în spital au arătat semne relevante‘, a declarat Ravil Kalikov într-un interviu pentru postul de televiziunea Rossia-24.

El a precizat că analizele experţilor nu au fost finalizate încă.

Ni s-au adus mostre din sol şi o gamă întreagă de probe materiale. Toate au fost trimise la Rostov (în Rusia), iar apoi Biroul Procurorului General din regiunea Rostov a trimis mostrele la Moscova‘, a spus el.

La începutul lunii iulie, separatiştii din oraşul Slaviansk din sud-estul Ucrainei au susţinut că forţele de securitate ale Kievului au folosit arme chimice în suburbiile oraşului.

Comandatul miliţiilor din autoproclamata ‘Republică Populară Doneţk’, Igor Strelkov, a declarat anterior că persoane cu simptome ale otrăvirii cu acid clorhidric au fost internate în spitale din Slaviansk.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, a declarat că Moscova cere o investigaţie privind presupusa utilizare de arme chimice împotriva separatiştilor din estul Ucrainei.