Şeful interimar al DNA: Au fost infirmate rechizitoriile în mai multe dosare ce vizau zeci de inculpaţi. Nu se susţineau în instanţă

Procurorul-şef interimar al DNA, Călin Nistor, a afirmat, vineri, că Direcția Națională Anticorupție a făcut și greșeli, anul trecut, de exemplu, fiind oprite din drumul către instanțe dosare cu zeci de inculpați, pentru că nu conțineau suficiente probe. De asemenea, în 2018 opt dosare au fost întoarse de judecători la Direcția Anticorupție pentru că aveau în ele și probe nelegale, a declarat Nistor, la Europa FM.

RomaniaTV.net
01 mart. 2019, 09:36
Şeful interimar al DNA: Au fost infirmate rechizitoriile în mai multe dosare ce vizau zeci de inculpaţi. Nu se susţineau în instanţă

„Au fost dosare cu câteva zeci de inculpaţi (…). Nu am făcut o statistică – câte sunt infirmate (câte dosare – n.r.). Nu chiar zeci, dar destule, oricum, un număr destul de important de inculpaţi. Şi, în opinia procurorului ierarhic superior, nu se susţinea în instanţă. În aceste condiţii, a dispus infirmarea (rechizitoriului – n.r.). Tocmai asta am cerut procurorilor ierarhic superiori, care sunt şefii de secţie în cele mai multe situaţii, când verifică rechizitoriul să asigure un control efectiv al actelor de urmărire penală (…), pentru ca surprizele în instanţă să fie cât mai mici”, a declarat Călin Nistor, , la Europa FM.

Potrivit lui Nistor, anul trecut opt dosare au fost întoarse de judecători la Direcția Națională Anticorupție pentru că aveau în ele și probe obţinute nelegal.

„Acolo unde probele au fost obţinute nelegal, în opinia instanţei, au fost înlăturate acele probe. (…) Sunt mai multe încălcări ale normelor procedurale, nu o să iau fiecare caz în parte să-l discut, pentru că e o discuţie specifică”, a precizat procurorul-şef interimar al DNA.

De asemenea, el a spus că din 2015, numărul sesizărilor făcute de cetățeni și persoane juridice la DNA a scăzut dramatic – cu 54 la sută.


loading...