Procurorul Sorin Iasinovschi: Magistraţii care contestă Secţia specială pentru magistraţi nu sunt informaţi suficient

Procurorul Sorin Iasinovschi, candidat la şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), a declarat marţi, înainte de a susţine interviul la CSM, că magistraţii care au contestat această secţie nu sunt informaţi suficient.

RomaniaTV.net
18 iun. 2019, 08:08
Procurorul Sorin Iasinovschi: Magistraţii care contestă Secţia specială pentru magistraţi nu sunt informaţi suficient

Procurorul Sorin Iasinovschi a fost întrebat de jurnalişti dacă îşi asumă şefia unei structuri de parchet controversate.

„A fost criticată pentru că nu este bine cunoscută. (…) Este vitală pentru sistemul de justiţie. (…) Dacă vă uitaţi la standardele de calitate ale personalului selectat pentru această secţie şi la garanţiile de care beneficiază, o să realizaţi foarte simplu că este o diferenţă foarte mare (între SIIJ şi DNA – n.r.) în ceea ce priveşte standardul de calitate în cazul procurorilor care funcţionează la această secţie”, a declarat Sorin Iasinovschi la intrarea în sediul CSM.

De asemenea, procurorul a fost întrebat de jurnalişti ce părere are despre magistraţii care au contestat SIIJ.

„Nu ştiu dacă sunt mulţi, eu cred că sunt puţini. Haideţi să vedem câţi magistraţi sunt în ţară şi câţi au contestat. Sunt cei care nu s-au informat suficient. Un magistrat informat corect nu ar avea motive să conteste această secţie”, a precizat Iasinovschi.

Trei candidaţi la şefia SIIJ, Adina Florea, Sorin Eugen Iasinovschi şi Bogdan Ciprian Pîrlog, susţin marţi interviurile la Consiliul Superior al Magistraturii.