Producătorii de medicamente: Mii de medicamente generice esenţiale pacienţilor români au fost sau vor fi retrase din piaţă

Mii de medicamente generice esenţiale pacienţilor români au fost sau vor fi retrase din piaţă, ca urmare a poverii fiscale cauzate de taxa clawback, a avertizat, vineri, preşedintele reales al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR), Adrian Grecu.

RomaniaTV.net
15 feb. 2019, 10:06
Producătorii de medicamente: Mii de medicamente generice esenţiale pacienţilor români au fost sau vor fi retrase din piaţă

Grecu consideră că autorităţile române ar trebui să implementeze un calcul diferenţiat al taxei clawback.

”Mii de medicamente generice esenţiale pacienţilor români au fost sau vor fi retrase din piaţă, urmare a poverii fiscale cauzate de taxa clawback, care reprezintă cel puţin o treime din preţul de producţie. Solicităm autorităţilor implementarea imediată a unui calcul diferenţiat al taxei clawback – singura măsură care poate opri dispariţia medicamentelor”, a declarat Adrian Grecu.

APMGR a anunţat, vineri, că şi-a desemnat conducerea pentru următorii doi ani. Astfel, Adrian Grecu, Country Manager Mylan Romania, a fost reales preşedinte în cadrul Adunării Generale din data de 12 februarie 2019.

”Tot atunci, APMGR i-a reales în poziţia de Vicepreşedinte pe Viorica Predună, Country Manager, Alvogen Romania şi Membru pe Daniel Bran, Country Manager Accord Healthcare. Din Consiliului Director mai fac parte Simona Cocoş, Country Manager Zentiva şi Răsvan Baltag, Country Manager Medochemie”, se arată în comunicat.

Conducerea APMGR îşi propune să coopereze cu autorităţile pentru a creşte accesul pacienţilor la medicamente accesibile, prin aplicarea unei taxe de clawback diferenţiat, principalul obstacol în accesul pacienţilor la medicamente ieftine.


loading...