Producătorul de pantaloni LRO din Sfântu Gheorghe construiește o nouă fabrică în municipiu

Producătorul de pantaloni LRO din Sfântu Gheorghe, care şi-a vândut spaţiile de producţie producătorului de sisteme de siguranţă auto Autoliv, va construi, anul acesta, o nouă fabrică în municipiu, investiţia ridicându-se la aproximativ un milion de euro.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 21:35
Producătorul de pantaloni LRO din Sfântu Gheorghe construiește o nouă fabrică în municipiu

Proprietarul companiei LRO din Sfântu Gheorghe, Keresztes Zoltan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la care a participat şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, că producătorul de componente auto Autoliv din Suedia a achiziţionat facilitatea de producţie deţinută de LRO în oraş.

„Este o premieră că aducerea acestui investitor străin, Autoliv, s-a reuşit printr-o muncă comună, printr-o colaborare între o firmă privată, LRO şi conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe”, a spus Keresztes.

El a afirmat că în urma acestei tranzacţii LRO nu va dispărea, ci va construi, anul acesta, o nouă fabrică de pantaloni, care va avea o capacitate mai mică decât cea deţinută anterior, adaptată necesităţilor de producţie.

Keresztes a menţionat că societatea va reduce şi numărul de angajaţi, urmând să păstreze aproximativ 200 din cei aproximativ 600 pe care îi are în prezent.

Potrivit acestuia, oamenii nu vor rămâne fără locuri de muncă, deoarece se vor putea angaja la fabrica de volane pe care Autoliv o va deschide la Sfântu Gheorghe în locul fabricii de textile.

Keresztes a subliniat că este important că în urma acestei tranzacţii în municipiul Sfântu Gheorghe a venit un investitor important şi că până la sfârşitul anului se vor crea noi locuri de muncă.

„Deci, important este că nu dispare nimic, ci o să fie două firme şi, la sfârşitul anului 2012, în loc de 620 de locuri de muncă, pe care le avem la ora actuală, o să fie 600 la Autoliv, în tendinţă de creştere, şi, în plus, aproximativ 200 oameni, care vor rămâne la LRO. În total vorbim de peste 800 de locuri de muncă”, a afirmat el.

De asemenea, Keresztes a precizat că lucrările de construcţie la noua fabrică LRO vor începe în primăvară, valoarea investiţiei depăşind un milion de euro.

„Avem buldozerele pregătite, aşteptăm să vină primăvara ca să începem lucrările de construcţie la viitoarea fabrică. Vom investi peste un milion de euro. Până pe data de 15 aprilie a.c. niciun angajat de la LRO nu va fi dat afară, iar după această dată vom reduce personalul la circa 200 de persoane, dar diferenţa de 400 ar putea să îşi găsească locuri de muncă la Autoliv, care are tot interesul să angajeze”, a declarat Keresztes Zoltan.

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, care face parte din grupul suedez Autoliv cu vânzări globale de aproximativ 7,2 miliarde de dolari în 2010 şi 43.000 de angajaţi, a anunţat, marţi, că îşi extinde activitatea pe piaţa locală, odată cu achiziţionarea unei facilităţi de producţie în localitatea Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, potrivit Ziarului Financiar.

Noua locaţie a companiei cuprinde 37.000 de metri pătraţi de teren, din care 12.000 de metri pătraţi construiţi şi a fost achiziţionată de la producătorul de pantaloni LRO din Sfântu Gheorghe, companie controlată de omul de afaceri Keresztes Zoltán.