Producătorul de vin Murfatlar va fi scos la vânzare. În 2018, compania ceruse să intre în faliment

Producătorul de vin Murfatflar va fi vândut pe bucăţi de către lichidatorul judiciar. Crama Murfatlar va fi vândută cu un preţ de pornire de 10 mil. euro (plus TVA), iar cele 370 hectare de vie vor porni de la 3 mil. euro (plus TVA), potrivit Ziarul Financiar.

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 13:16
Producătorul de vin Murfatlar va fi scos la vânzare. În 2018, compania ceruse să intre în faliment

Pe lângă cramă şi teren, vor mai fi scoase la licitaţie sediul administrativ, alte terenuri şi construcţii şi stocul de băuturi, potrivit anunţului Fair and Full Insol­vency Consultant, lichidatorul judiciar al producătorului Murfatlar.

Vânzarea companiei Murfatlar vine la opt ani de la momentul în care producătorul de vin a intrat în insolvenţă la cerere. La acea vreme, era cel mai mare producător de vinuri, cu afaceri care au ajuns la aproape 50 milioane euro. Tot atunci exploata circa 3.100 de hectare de viţă-de-vie. Compania avea în porto­foliu mărci precum Zestrea Murfatlar, Lacrima lui Ovidiu, Trei Hectare sau M1. În 2018, compania a cerut falimentul.

Citeşte şi STUDIU. Aproximativ 20% dintre angajaţii români spun că pandemia a influenţat în mod negativ comportamentul şefului

Compania Murfatlar a fost implicată într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la circa 600 milioane lei, anunţă Ziarul Financiar. Din acest motiv, bunurile scoase la licitaţie se află sub sechestru asigurător.