Producătorul jocului Candy Crush estimează că valoarea sa la bursă este de 7,56 miliarde de dolari

Compania britanică King Digital Entertainment, creatorul jocului video de succes "Candy Crush Saga", a anunțat, miercuri, că a reținut un interval de preț de 21 până la 24 de dolari pe acțiune pentru listarea sa la bursă, ceea ce înseamnă că grupul ar valora maximum 7,56 miliarde de dolari, transmite Reuters.

12 mart. 2014, 14:09
Producătorul jocului Candy Crush estimează că valoarea sa la bursă este de 7,56 miliarde de dolari

În prospectul său de listare la bursă, societatea a informat că va emite 15,5 milioane de acțiuni, în timp ce acționarii, printre care se numără fondul Apax Ventures, vor vinde 6,7 milioane de acțiuni existente, informează Agerpres. Oferta publică inițială (IPO) care va fi derulată la New York Stock Exchange va permite societății King Digital Entertainment, ce va fi înscrisă sub simbolul „KING”, să strângă 532,8 milioane de dolari la prețul maxim.

Citeşte şi GTA Online s-a lansat: The Business Update, noi provocări pentru pasionaţi

Înființată în anul 2003, în Suedia, King Digital Entertainment a anunțat luna trecută că are intenția de a-și lista acțiunile la NYSE pentru a strânge fondurile necesare continuării dezvoltării sale.

Citeşte şi O companie din România, printre dezvoltatorii de jocuri de urmărit în 2014 în App Store

Potrivit documentelor remise autorității bursiere americane (US Securities and Exchange Commission), cifra de afaceri a companiei a crescut până la 1,88 miliarde de dolari, în 2013, de la 164 milioane de dolari, în 2012, în timp ce profitul net a urcat la 567,6 milioane de dolari anul trecut, de la 7,8 milioane de dolari în 2012.

Citeşte şi JOCURILE VIDEO pot să ajute la păstrarea SILUETEI. Vezi ce au descoperit cercetătorii

King Digital Entertainment oferă peste 180 de jocuri în 14 limbi pe telefoanele mobile, pe Facebook și pe site-ul său de Internet. Cel mai popular joc al companiei este Candy Crush, care a fost descărcat de peste 500 de milioane de ori de la lansarea sa, în 2012.