Productivitatea muncii i-a ajuns la 98% după ce şi-a angajat o femeie ca să-i dea palme VIDEO

Un programator de computere susţine că a reuşit să obţină o productivitate în muncă de 98% numai după ce şi-a angajat o femeie care să îi dea câte o palmă zdravănă ori de câte ori îl prinde că se uită pe Facebook.

RomaniaTV.net
18 oct. 2012, 16:44

Când a văzut că nu mai merge treaba, Maneesh Sethi, un programator de computere din San Francisco, a postat un anunţ pe Craigslist pentru angajarea unei persoane care să îi monitorizeze permanent activităţile pe care le desfăşoară pe computer. 

A angajat o tânără pe care o plăteşte cu 8 dolari pe oră, dar femeia a primit şi o misiune ciudată din partea lui. Sethi i-a cerut să îi dea câte o palmă ori de câte ori îl prinde că intră pe reţelele de socializare, în special pe Facebook, reţeaua lui preferată.

Angajata pe care a prezentat-o cu numele Kara îşi face meseria ireproşabil şi îi dă din când în când câte o palmă „boss”-ului, dar nu în joacă. Aşa s-a dezvăţat el, treptat-treptat, de navigatul pe reţelele de socializare, pe care le mai frecventează doar sporadic şi spune că productivitatea activităţilor lui a crescut de patru ori, ajungând la 98% de când a aplicat neobişnuita metodă care îl privează de tentaţiile ce îi afectau munca până acum.

Şi-a făcut şi un calcul şi a ajuns la concluzia că îşi pierdea 19 ore pe săptămână cu reţelele de socializare, după cum a scris pe blogul său.

„Oamenii sunt animale sociale. Nu am fost programaţi să trăim şi să muncim singuri. Şi cum locurile de muncă presupun, în medie, şi lucrul în faţa computerului, de cele mai multe ori fără nicio monitorizare din partea cuiva, nu este de mirare că, în realitate, suntem productivi doar trei zile pe săptămână„, explică bărbatul.