Produse bio, retrase de Mega Image și Carrefour. Pot provoca boli grave: „Toate vor fi distruse!”

Lanțurile de magazine Mega Image și Carrefour România au retras de la vânzare mai multe loturi de chipsuri, după ce s-au detectat urme de alcaloizi tropanici în făina de porumb.

21 iul. 2022, 22:28
Produse bio, retrase de Mega Image și Carrefour. Pot provoca boli grave: „Toate vor fi distruse!”
Produse bio, retrase de Mega Image și Carrefour

Produse bio, retrase de Mega Image și Carrefour. Mega Image a anunțat că produsele vizate sunt 64984 DLL BIO CHIPS TORTILLA NATUR 150G și 73282 DLL BIO CHIPS TORTILLA CHILI 150G, precizând că tot stocul va fi distrus. De asemenea, Carrefour România a retras două loturi de TORTILLA CHIPS BIO. Lista magazinelor Carrefour care au vândut chipsurile respective este disponibilă pe site-ul ANSVSA.

Ofertă de senzaţie de la Lidl. Două produse utile pentru vacanţă la preţ de chilipir!

Clienții sunt sfătuiți să nu le consume, să le distrugă sau să le returneze în magazinele de unde le-au cumpărat, scrie ziare.com.

Kaufland oferă GRATUIT abonamente la Untold. Care sunt condiţiile

Alcaloizii tropanici sunt ingrediente naturale ale unor plante (așa-numitele buruieni) ce cresc sporadic pe suprafețele cultivate cu cereale, cu rol de a îndepărta dăunătorii. Alcaloizii tropanici nu au efect pe termen lung, dar pot duce la tulburări temporare, cum ar fi greață, somnolență și dureri de cap.