Produse cosmetice restrase de la vânzare în alte ţări, comercializate fără probleme în România

Produse cosmetice folosite de milioane de femei, retrase de pe piaţă. Este vorba de patru spray-uri autobronzante ce conţin alcool. Totuşi, produsele se vând în continuare în România.

22 iul. 2013, 06:57
Produse cosmetice restrase de la vânzare în alte ţări, comercializate fără probleme în România

Compania britanică „Boots” a retras de la vânzare patru autobronzante după ce mai mulţi clienţi s-au plâns că au avut probleme respiratorii după utilizarea acestora. 

Produsele nu au fost retrase şi în România, pentru că oficial nu se cunosc efectele secundare ale spray-urilor cu alcool. Specialiştii britanici spun că aceste produse pot duce la creşterea incidenţei diabetului, infertilităţii, obezităţii şi chiar a cancerului. Potrivit România TV, produsele au fost scoase şi de pe site-ul companiei. Pagina unde se comercializau aceste prodise a fost dezactivată. 

În plus, reprezentanţii companiei eu transmis clienţilor că pot merge să-şi primească banii înapoi sau să primească la schimb un produs autobronzant care să nu conţină alcool. Ei spun că aceste măsuri sunt de precauţie până vor ajunge la concluzii în urma analizelor.