Produse tradiţionale, grătare încinse şi vin fiert la Muzeul Ţăranului Român

"Piaţa Ţărănească" adună laolaltă, într-o nouă ediţie a târgului de produse naturale, tradiţionale şi meşteşugăreşti, zeci de producători tradiţionali şi meşteşugari iscusiţi. Târgul este deschis între 25 şi 27 noiembrie, de la 10:00 până la orele 18:00.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 11:21
Produse tradiţionale, grătare încinse şi vin fiert la Muzeul Ţăranului Român

Bucureştenii sunt invitaţi, în weekend, la Muzeul Ţăranului Român (MŢR), la un târg de produse tradiţionale şi de articole meşteşugăreşti. Zeci de producători îşi aşteaptă clienţii cu produse tradiţionale: telemea, urdă, caş afumat, brânză cu busuioc sau pătrunjel, brânză de burduf şi în coajă de brad, pastramă, cârnaţi, caltaboş şi multe alte delicii.

La Târg se găsesc şi produse de Post, siropuri naturale de muguri de brad, merişoare, din diferite fructe de pădure, dar şi sucuri naturale de mere, vin şi palincă, ceaiuri, miere, alifii şi tincturi de leac din Apuseni, sirop de catina cu miere, legume de sezon din gospodării ţărănesti (Jud. Teleorman). La Piaţa ţaranească totul se ia pe degustate.

Micuţii vizitatori sunt răsfăţaţi cu vestita turtă dulce, covrigi de Pitesti şi de Buzău, ciocolată de casă, grilas, fondante şi halviţă de la Arad, dulciuri ungureşti, kurtos kalacs, prăjituri de casă din Muntenia, Maramureş şi Bucovina.

Grătare încinse şi vin fiert

În curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român se vor încinge grătarele, se va fierbe vinul şi se va mânca mici, tochitură, mămăliguţă caldă, sărmăluţe de post.

De la Târg nu vor lipsi mesteşugarii care împletesc şi olăresc cu atâta măiestrie lucruri de trebuinţă caselor de gospodari, care vor veni cu obiecte de ceramică, produse artizanale din lemn pentru bucătării de gospodine staşnice, oale de sarmale de ceramică, căciuli, fulare şi alte împletituri pentru sezonul rece, căciuli de blană din Moldova şi alte obiecte meşterite cu drag şi pricepere.

“Piaţa ţărănească” este cel mai nou concept de “piaţă” cu vânzare, destinat produselor tradiţionale româneşti, alimente proaspete (carne, brânzeturi, legume, fructe, băuturi, compoturi, dulceţuri, miere, turtă dulce), naturale, ecologice, pregătite în vatra satului după reţete specifice zonelor istorice/geografice.

Intrarea este liberă!