Un şampon al companiei Johnson&Johnson, contaminat. Reacţia companiei

Autorităţile au găsit substanţe neconforme în şamponul produs de compania americană.

RomaniaTV.net
02 apr. 2019, 07:27
Un şampon al companiei Johnson&Johnson, contaminat. Reacţia companiei

UPDATE: Comunicat Johnson & Johnson: „Dorim să afirmăm, în mod clar, faptul că produsele noastre sunt sigure şi procesul nostru de asigurare a calităţii este printre cele mai riguroase din întreaga lume şi în conformitate sau peste standardele de siguranţă impuse de fiecare ţară în care produsele noastre sunt comercializate. Compania Johnson & Johnson este în deplină conformitate cu cerinţele şi standardele de reglementare care sunt în vigoare în India în ceea ce priveşte producţia şi testarea tuturor produselor noastre. La începutul acestui an, reprezentanţii Centrului de Control a Medicamentelor din Jaipur, Rajastan au prelevat şi au testat eşantioane din şamponul Johnson’s Baby cu deplina noastră cooperare pe durata acestei activităţi. Nu acceptăm rezultatele intermediare care ne-au fost comunicate şi potrivit cărora eşantioanele menţionate „conţin ingrediente dăunătoare – testate pozitiv pentru formaldehidă”. Reprezentanţii guvernului nu au prezentat metodele de testare, sau alte concluzii de ordin cantitativ. Acest aspect este îngrijorător în condiţiile în care nu există o metodă de testare recomandată sau solicitată pentru a testa prezenţa formaldehidei în şampon potrivit standardelor în vigoare. Compania noastră a confirmat autorităţilor din India faptul că formaldehida nu este prezentă ca ingredient în şamponul nostru, respectiv şamponul Johnson’s Baby nu conţine niciun ingredient care în timp să poată elibera treptat formaldehidă. Produsele noastre pot fi utilizate în siguranţă şi respectă toate standardele în vigoare potrivit Actului D&C şi reglementărilor D&C. Rezultatele Centrului de Control a Medicamentelor din Jaipur, Rajastan nu menţionează faptul că respectivele mostre conţin azbest.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Compania farmaceutică americană este investigată de către autorităţi. Anchetatorii din India au găsit în două mostre de şampon diferite două substanţe cancerigene.

Producătorul american a respins acuzaţiile aduse în urma testărilor. Reprezentanţii companiei suştin că produsele respective nu conţin azbest.

În 2018 compania Johnson&Johnson a fost amendată 4,69 miliarde de dolari pentru că nu a avertizat publicul în legătură cu riscurile pe care pudra de talc le poate aduce. Peste 22 de familii au fost afectate  în urma utilizării produselor respective.

Un juriu din St.Louis a stabilit o sumă de 550 de milioane de dolari pentru daune compensatorii. Juriul a mai adăugat 4,14 miliarde de dolari în daune punitive.