Produsele de post, PERICOL pentru sănătate: Conţin multe E-uri, grăsimi şi sare

Produsele de post din magazine sunt, de fapt, cocktailuri de chimicale care conţin mai mult E-uri şi mai puţine ingrediente sănătoase, potrivit unui studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Printre acestea se numără laptele de soia şi pateurile vegetale, două produse dintre cele mai consumate în post.

24 mart. 2015, 08:41
Produsele de post, PERICOL pentru sănătate: Conţin multe E-uri, grăsimi şi sare

Inspectorii de la Asociaţia Naţional[ pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit că laptele de soia are o concentraţie scăzută de proteine şi conţine mai mult apă, ulei, alge marine şi sare, potrivit România TV.

Consumate frecvent în perioada postului, pateurile vegetale conţin până la nouă aditivi alimentari, cunoscuţi sub numele de E-uri. De asemenea, sunt sărace în proteine şi în fibre, iar calciul lipseşte cu desăvârşire. În schimb, conţin foarte multe grăsimi saturate, atenţionează reprezentanţii ANPC, care au analizat etichetele a peste 20 de produse de pe rafturile hipermarketurilor. Cât privește cantitatea de sare, aceasta ajunge până la 1,4 grame la 100 de grame de produs, spun inspectorii ANPC.

Nutriţioniştii recomandă ca în perioada de post să se consume mai mult mâncare gătită și fructe şi legume proaspete.

Citeşte şi: POSTUL PAŞTELUI: Ce alimente sunt recomandate în această perioadă