Produsele toxice cu care intri zilnic în contact

În anul 2011,  s-au cheltuit 144 miliarde de dolari, numai în Statele Unite, pe publicitate pentru a-i face pe oameni să cumpere multe dintre aceste produse. Nu este surprinzător să vezi că multe dintre casele oamenilor sunt pline de lucruri pe care nu le folosesc sau le plac. Iar multe dintre acestea sunt pline de substanţe toxice, aşa ai încă un motiv pentru a scăpa de ele.

RomaniaTV.net
18 mai 2014, 20:09
Produsele toxice cu care intri zilnic în contact

Iata produseşe toxice  pe care le utilizezi zilnic si la care ar ar fi indicat sa renunti.

1. PVC

PVC-ul a fost interziu intr-o serie de tari europene din cauza efectelor negative pe care le are asupra organismului. PVC-ul contine pftalati care pot cauza dezechilibru hormonal.

2. Arome sintetice

Miresmele sistetice care se gasesc in deodorantele de camera, cosmetice, parfumuri si in multe alte lucruri pot conduce la astm.

Chiar daca formulele de arome sistetice sunt secrete, multe contin dietilftalat care poate fi absorbit prin piele. Despre aceste substante se crede atat ca sunt cancerigene, dar si ca produc dezechilibre hormonale.

3. Insecticide

Adevarul este ca pesticidele sunt extrem de toxice. De fapt asta este menirea lor sa distruga o multime de lucruri. Din nefericire, pesticidele omora daunatorii, insa lasa in urma lor alte probleme: otrava reziduala care ajunge in aer, pe podele si covoare adusa in casa prin intermediul incaltarilor.

4. Detergenţii

Sunt sanse mari ca diferite produse toxice sa se afle pe podele, in cuptor, in toaleta din dorinta ta de a „dezinfecta” toate aceste suprafete. Substante corozive sau caustice se gasesc in substantele de spalat vase, in cele folosite pentru curatarea baii etc, iar multe dintre ele pot arde pielea, ochii etc.

5. Mâncarea în conserve

Cele mai multe conserve contin bisfenol A (BPA) care poate fi cauza unor afectiuni precum bolile e inima, depresie, obezitate, cancer etc. Tocmai de aceea este mai bine sa optezi pentru produse proaspete, inghetate, uscate etc.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro