Prof. Tunegaru: „Materia predată online în carantină trebuie recuperată. Acumularea de cunoştinţe a fost redusă în acea perioadă”

Profesoara Cristina Tunegaru este de părere că materia predată online în perioada pandemiei este necesar să fie recuperată prin mijloace de predare tradiţionale. Aceasta a spus, pentru Mediafax, că este foarte probabil ca profesorii să constate că "acumularea de conţinut online să fi fost redusă faţă de acumularea de informaţii obţinută în mod clasic". 

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 13:06
Prof. Tunegaru: „Materia predată online în carantină trebuie recuperată. Acumularea de cunoştinţe a fost redusă în acea perioadă”

Cristina Tunegaru este profesoară de limba şi literatura română la o şcoală din Bucureşti şi se teme pentru elevii ei de clasa a VIII-a, care în anul şcolar 2020-2021 vor trebui să susţină Evaluarea Naţională. Profesoara este de părere că materia predată online este necesar să fie recuperată în noul an şcolar. Nu se ştie, însă, cum s-ar putea face aceste ore remediale.

Procedura este foarte complicată, pentru că nu ştim câţi copii au participat la ore online, cum s-au desfăşurat aceste ore, au fost eficiente sau nu? Pentru că s-ar putea să vedem că, deşi au participat la ore online, acumularea de conţinut este redusă faţă de acumularea de informaţii obţinută în mod clasic. Trebuie să încercăm să recuperăm materia, pentru că este extrem, extrem de mult şi nu putem să trecem doar pe hârtie şi sperăm că lucrurile se vor rezolva din mers”, spune profesoara pentru sursa citată.

Citeste si An şcolar 2020-2021. O şcoală de stat anunţă cum se vor desfăşura orele, începând cu 14 septembrie

Nici elevii, nici părinţii nu sunt încântaţi de perspectiva recuperării materiei predate online.

O să fie foarte greu. Ne-ar încărca programul mai mult decât este. Cum să mai pui şi alte ore? Plus că unii au şi alte activităţi, mai sunt şi cu probleme de sănătate”, spune Casiana, elevă în clasa a VIII-a. 

Le va fi greu şi probabil ceva muncă în plus acasă le va fi necesară. Cred că probabil vor încerca profesorii să realizeze o programă şcolară, astfel încât, prin comasarea materiei să rămână ceva vreme şi pentru eventualele cunoştinţe neacumulate”, spune Cristina, mama unei eleve.