Profanatorii din Cimitirul Evreiesc au fost prinși: „Ura şi prostia, în cele mai mizerabile şi absurde forme”

Profanatorii care au distrus mai multe morminte funerare în Cimitirul Evreiesc din Ploiești au fost prinși. Infracțiunea nu a avut motive antisemite.

07 iun. 2021, 22:59

Profanatorii, care au vandalizat mai multe morminte funerare în Cimitirul Evreiesc, din Ploiești, au fost reținuți de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova. Infractorii sunt trei tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, iar din primele investigații, nu ar fi existat motive antisemite pentru actul de vandalism.

„În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate de poliţişti, cele cinci persoane bănuite de săvârşirea faptei au fost identificate şi depistate. Este vorba despre tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani. Din cercetări, a rezultat faptul că acţiunea persoanelor bănuite nu are legătură cu acţiuni antisemite”, a transmis IJP Prahova.

Tinerilor li s-a deschis dosar penal pentru profanare de cadavre sau morminte.

„Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a constatat că cele sesizate se confirmă, trei dintre aceste monumente fiind găsite sparte. Cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte”, au mai precizat autoritățile.

Profanatorii Cimitirului Evreiesc: „20 de pietre funerare au fost dărâmate sau distruse”

Silviu Vexler, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România a avut o reacție virulentă pe pagina sa de Facebook, unde a făcut o postare prin care și-a exprimat revolta cu privire la distrugerile cauzate, relatează Antena 3.

„Un cimitir evreiesc a fost vandalizat. Aproape 20 de pietre funerare au fost dărâmate sau distruse. Din nou. Unul dintre cele mai abjecte acte posibile, de data aceasta în Ploiești.
Ce motiv poate exista pentru distrugerea unor morminte, pentru atacurile îndreptate împotriva memoriei unor oameni care nu mai sunt printre noi? Ura și prostia, în cele mai mizerabile și absurde forme sunt singurele explicații pe care le întrevăd pentru această crimă. Fiecare piatră funerară dărâmată este o mărturie.” a menționat politicianul.


loading...
Partenerii noștri