Profesoară de liceu înjunghiată de unul dintre elevii săi care spunea că e „posedat”. „Nu există cuvinte pentru a descrie această tragedie”

O profesoară din Franța a fost ucisă de unul dintre elevii săi care susținea că era "posedat".

23 feb. 2023, 07:43
Profesoară de liceu înjunghiată de unul dintre elevii săi care spunea că e „posedat”. „Nu există cuvinte pentru a descrie această tragedie”

O profesoară din Franța a fost ucisă de unul dintre elevii săi care susținea că era „posedat”.

Incidentul tragic s-a petrecut la liceul Saint-Thomas d’Aquin, în regiunea Pyrenees-Atlantiques din sud-vestul Franței. Din păcate, profesoara nu a mai avut nicio șansă.

Citește și Noi acuzații pentru elevul de 15 ani care şi-a bătut şi umilit doi colegi, în toaleta unui liceu din Bacău. Adolescentul a fost arestat

Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Olivier Veran, a spus că profesoara de 50 de ani a murit din cauza rănilor suferite.

Atacatorul ei e un elev de 16 ani, un adolescent care suferea de probleme psihologice și care a spus că e „posedat”. În urma atacului din orașul Saint-Jean-de-Luz, agresorul a fugit într-o cameră alăturată, unde a fost urmat de un alt profesor.

După atac, elevul a explicat că o voce din mintea lui l-a îndemnat să-și ucidă profesoara.

Citește și Incendiu la un liceu din Bacău după ce câțiva copii s-au jucat cu focul. Peste 260 de elevi și profesori au fost evacuați

„Cu greu îmi pot imagina trauma pe care o poate reprezenta acest lucru, atât la nivel local, cât și, în general, la scară națională”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernul francez pentru jurnaliști, iar ulterior a adăugat pe Twitter că „nu există cuvinte pentru a descrie această tragedie”.