Incendiu la un liceu din Bacău după ce câțiva copii s-au jucat cu focul. Peste 260 de elevi și profesori au fost evacuați

Panică la un liceu din Bacău, după ce un incendiu a izbucnit într-o sală de clasă. Peste 260 de elevi și profesori au fost evacuați de urgență. Flăcările au izbucnit după ce câțiva copii s-ar fi jucat cu focul.

13 ian. 2023, 12:56
Incendiu la un liceu din Bacău după ce câțiva copii s-au jucat cu focul. Peste 260 de elevi și profesori au fost evacuați

Un incendiu s-a produs, vineri dimineața, într-o sală de curs de la Liceul Tehnologic ”Alexandru Vlahuţă” din localitatea Podul Turcului, judeţul Bacău. Peste 266 de persoane – 248 de elevi, 15 profesori şi trei cadre auxiliare –  au fost evacuate din clădire.

Până la sosirea pompierilor, focul a fost stins de profesori. Ulterior, pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jocul unor copii cu focul.

Citește și: Elevă, la un pas de moarte. O colegă, ”rivală” în dragoste, a încercat să o otrăvească

”În cursul acestei dimineţi, pompierii băcăuani au fost solicitaţi să intervină în localitatea Podul Turcului, în urma unui apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, care anunţa producerea unui incendiu la Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuţă. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul era lichidat de către cadrele didactice. Acesta s-a manifestat într-o sală de clasă, la nivelul unei planşe de polistiren”, a anunţat ISU Bacău, potrivit ziaruldebacau.ro.

Alerta de la Bacău vine la o zi după ce o explozie a fost înregistrată, joi, la centrala termică a Grădiniţei Draxeni, comuna Rebricea din judeţul Vaslui. La faţa locului au fost solicitate echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui şi poliţişti din cadrul Secţiei Poliţie Rurală nr. 6 Negreşti.

Citește și: Iulian Grigore a murit la doar 25 de ani după o banală apendicită. Caz şocant la spitalul din Mangalia: acuzaţii de malpraxis

„Centrala termică de la Grădiniţa Draxeni a fost dată de curând în folosinţă. Din informaţiile primite de la conducerea unităţii de învăţământ, a fost vorba de un aspect tehnic, o scânteie care a declanşat o mică explozie urmată de o degajare puternică de fum”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, Andrei Huiban.