Profesoara de Limba engleză din Prahova, hărțuită în timpul orelor de elevi, va preda la aceeași școală, după ce a refuzat testarea psihologică

Profesoara de Limba engleză, hărțuită în timpul orei de curs la o școală din Prahova, de către elevi de 13 ani, va preda în același loc.

22 aug. 2023, 21:37
Profesoara de Limba engleză din Prahova, hărțuită în timpul orelor de elevi, va preda la aceeași școală, după ce a refuzat testarea psihologică

După ce a fost hărțuită în timpul orei de curs, la școala gimnazială din Pietriceaua (Prahova), de către elevi de 13 ani, profesoara de Limba engleză a refuzat să se supună testării psihologice solicitate de către comisia de cercetare disciplinară, dar va continua să predea la aceeași unitate de învățământ, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Aurel Graur, a precizat că, în urma incidentului, profesoara a fost asistată la ore de către reprezentanți ai IȘJ, primind calificativul „slab”.

Citește și: S-a depăşit orice limită! Mai mulţi elevi de 13 ani din Prahova filmaţi în timp ce mimează acte sexuale cu o profesoară, în timpul orei VIDEO. Reacţia ministrului Educaţiei

Cu toate astea, profesoara va reveni la cursuri, fiind titular. Aurel Graur a menționat că școala a demarat propria ei cercetare disciplinară și i-a cerut profesoarei să facă testarea psihologică, dar femeia refuzat, fiind sancționată cu avertisment scris.

Profesoara a fost hărțuită sexual în timpul orei de curs la Școala Gimnazială Pietriceaua, structură a Școlii Gimnaziale „Matei Basarab” din comuna Brebu, iar un clip video a fost publicat în mediul online.

„În dimineaţa zilei de 6 aprilie 2023, conducerea unităţii de învăţământ a fost informată de existenţa unui clip video realizat în timpul unei ore de curs şi, imediat ce a intrat în posesia lui şi a fost vizionat, au fost înştiinţate Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Poliţa comunei Brebu.

Tot în cursul zilei de 6 aprilie 2023, a fost convocat Consiliul Clasei, care a stabilit sancţionarea elevilor implicaţi, astfel: cei doi elevi care apar în imagini şi elevul care filmează şi îi instigă au fost sancţionaţi cu ‘mustrare scrisă’ şi scăderea notei la purtare cu 6 puncte, iar ceilalţi elevi prezenţi în clasă ‘observaţie scrisă”, a transmis, în luna aprilie, Inspectoratul Şcolar Prahova.

Citește și: Profesoara din Sighetu Marmației care a făcut-o imbecilă și analfabetă pe Ligia Deca a fost sancționată cu diminuarea salariului cu 15%

Totdată, o anchetă a fost demarată și de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unui clip video ce ilustrează mai mulţi elevi care prezintă explicit activităţi sexuale îndreptate asupra unui cadru didactic, compartimentul de Relaţii Publice (…) este abilitat să comunice următoarele: La data de 6 aprilie, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Valea Doftanei au fost sesizaţi de către directorul unei unităţi şcolare din comuna Brebu despre faptul că deţine o înregistrare audio video prin care doi elevi cu vârstele de 13 ani, în timp ce se aflau într-o sală de clasă, au simulat exercitarea unor acte de natură sexuală asupra unui cadru didactic”, a transmis, în aprilie, IPJ Prahova.

Potrivit aceleiași surse, polițiștii au deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, cercetările fiind continuate pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.