Profesoarele se vor putea pensiona la 65 de ani

Camera Deputaţilor a fost informată cu privire la la OUG 3/2020, referitoare la dreptul cadrelor didactice de gen feminin de a se pensiona la 65 de ani.

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 15:00
Profesoarele se vor putea pensiona la 65 de ani

Deputaţii s-au reunit luni în sesiune extraordinară pentru a fi infformaţi cu privire la depunerea OUG 3/2020 de către Guvern, prin care se acordă dreptul cadrelor didactice de gen feminin să se pensioneze la 65 de ani. La şedinţa prezidată de Marcel Ciolacu au fost prezenţi 80 de deputaţi.

„Pe ordinea de zi de astăzi avem prezentarea unei informări cu privire la proiectul de lege de aprobare a OUG înregistrată la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor şi care urmează să fie avizată de comisii în termenul stabilit: proiectul de lege cu privire la aprobarea OUG 3/2020 pentru completarea art.284 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011. Pe acest proiect au fost sesizate următoarele comisii: în fond pentru raport comun – Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, Comisia pentru muncă şi protecţie socială. Termenul de depunere a amendamentelor este 28 ianuarie, termenul de depunere a raportului este 4 februarie 2020. Camera decizională este Senatul. În conformitate cu articolul 114 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, proiectul este dezbătut în procedură de urgenţă”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.