Profesor de la Universitatea Petrol Gaze Ploieşti, condamnat pentru luare de mită

Publicat: Joi, 06 Decembrie 2018 08:54 // Actualizat: Joi, 06 Decembrie 2018 08:54 // Sursa: romaniatv.net

Profesor de la Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti, condamnat pentru luare de mită. Dascălul le cerea bani studenţilor pentru a le da note de trecere la examene. Tinerii plăteau între 200 şi 250 de lei. De la catedră, profesorul a ajuns să lucreze acum prin parcuri.

Dan Ioan Grigoraş, profesor la Unversitatea Petrol Gaze (UPG) din Ploieşti, a fost condamnat la doi ani şi nouă luni de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupţie. Profesorul a fost găsit vinovat de luare de mită şi evaziune fiscală.

Grigoraş a fost condamnat şi să presteze muncă în folosul comunităţii, la un parc din Ploieşti, pentru o perioadă de 60 de zile. În plus, nu mai are voie să fie profesor timp de doi ani. Sentinţa dată de Tribunalul Prahova nu este definitivă. Profesorul de la UPG este acuzat că a cerut bani de la studenţii săi pentru a le acorda note de trecere la examene.
 
De teamă să nu ajungă pe mâna procurorilor, Dan Grigoraş concepuse o strategie prin care reuşa să intre în posesia banilor. Studenţii erau trimişi la o anumită benzinărie de pe raza judeţului Prahova, de unde cumpărau vouchere de benzină, pe care ulterior profesorul le-ar fi înregistrat ca şi cheltuială nereală în societatea sa.
 
Fiecare student plătea între 200 şi 250 de lei, după care se prezenta în examen cu dovada în mână, susţin surse apropiate anchetei. Instanţa a decis să confişte de la profesor şi 7.300 de lei, banii primiţi de la studenţi. Dan Ioan Grigoraş este al treilea profesor de la universitatea ploieşteană condamnat pentru luare de mită.
 
În această situaţie se află şi Ilie Ristea, lector universitar în cadrul UPG Ploieşti, care a fost filmat când primea câte 300 de lei de la mai mulţi studenţi care doreau să scape de restanţa la matematică, în prezent pensionar, dar şi Alexe Călin Mureşean, lectorul universitar doctor Alexe Călin Mureşan, cadru didactic la Departamentul de Informatică, Tehnologia informaţiei, Matematică şi Fizică din cadrul Universităţii Petrol Gaze din Ploieşti. Mureşean este acuzat că a cerut bani de la studenţii din ani terminali. El a fost prins în flagrant de poliţiştii DGA cu 17.000 de lei într-un plic pe care îl avea în buzunar. În plic se afla şi o listă cu numele studenţilor care au ”cotizat”. Mureşan nu mai este profesor al UPG.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
luare de mită profesor universitatea petrol gaze ploiesti
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7509
RON
25 Mar
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H