Profesor din Alba Iulia, CONDAMNAT la închisoare pentru că a BĂTUT 4 elevi cu coada de mătură VIDEO

Un profesor de la Şcoala Generală "Vasile Goldiş" din Alba Iulia a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare pentru "purtare abuzivă" după ce a bătut patru elevi cu coada de mătură.

RomaniaTV.net
15 nov. 2012, 06:35
Profesor din Alba Iulia, CONDAMNAT la închisoare pentru că a BĂTUT 4 elevi cu coada de mătură VIDEO

Sentinţa instanţei vine la doi ani şi jumătate după ce profesorul de sport a bătut 4 elevi de clasa a doua cu o coadă de mătură, în vestiarul şcolii, informează România TV. Din cauza leziunilor unul dintre copii a avut nevoie de 4 zile de îngrijiri medicale.

Viorel Oargă a recunoscut acuzaţiile astfel încât a beneficiat de o pedeapsă mai blândă din partea magistraţilor. Minimul prevăzut de Codul penal pentru această infracţiune este 6 luni de închisoare sau amendă.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori agresiunea a avut loc în 11 martie 2010. „Inculpatul Oargă Viorel, în timp ce îşi desfăşura activitatea potrivit orarului şcolar la clasa a II-a, i s-a solicitat de către unul dintre elevii prezenţi la ora de sport, permisiunea de a merge la vestiar. Deoarece elevul nu s-a întors, a trimis succesiv alţi trei colegi ai acestuia pentru a-l chema la clasă. Întrucât niciunul din cei patru elevi nu au revenit la ora de sport, spre finalul acesteia, inculpatul s-a deplasat la vestiar, unde a început să-i lovească, în mod repetat cu o coadă de mătură„, se afirmă în rechizitoriu, potrivit adevărul.ro.

Ca urmare a loviturilor primite, unul dintre elevii minori a suferit leziuni care au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale, potrivit certificatului medico-legal emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba. Unul dintre părinţii implicaţi în proces a spus că a au fost nevoiţi să depună plângere penală pentru că şcoala nu a luat nicio măsura împotriva profesorului. „Am făcut facut sesizari la conducerea şcolii dar pentru că nu s-a luat nicio măsură împotriva profesorului, care a continuat să predea la clasă, nu a fost sancţionat în niciun fel, am depus plangere penală. Din moment ce şcoala nu a luat măsuri nu am putut lăsa situaţia aşa”, a spus părintele.

Profesorul în cauză a declarat că a avut o discuţie cu părinţii copiilor şi cu învăţătorii la vremea respectivă. „Din punctul meu de vedere s-au clarificat lucrurile atunci. Am şi recunoscut. Nu a fost nicio problemă. Nu ştiu ce s-a întâmplat ulterior, de s-a ajuns aici”, a afirmat Viorel Oargă. 

Profesorul de sport a mai fost implicat într-un scandal asemănător şi în 2005, însă atunci, după ce a bătut un elev, consiliul profesoral l-a sancţionat cu reducerea cu 15% a salariului pentru o perioadă de patru luni.