Profesor Dr. Constantin Dulcan, totul despre visele premonitorii. Ce sunt și în ce momente apar, de obicei

Prof. univ. dr. Constantin Dulcan a oferit mai multe explicații despre visele premonitorii. Ce spune specialistul despre existența lor.

09 nov. 2023, 11:01
Profesor Dr. Constantin Dulcan, totul despre visele premonitorii. Ce sunt și în ce momente apar, de obicei
Medicul Constantin Dulcan, despre visele premonitorii

Profesorul universitar doctor Constantin Dulcan a dezvăluit că visele premonitori chiar există, chiar dacă unii oameni nu cred asta. Orice persoană a auzit măcar o dată pe cineva care a povestit că a avut vise premonitorii, dacă nu chiar ea însuși a avut o astfel de experiență în care a primit anumite mesaje.

Există și vedete care au avut parte de astfel de experiențe, iar medicul Constantin Dulcan, invitat la podcastul moderat de Mihai Morar, a oferit mai multe detalii.

Citește și: Profesor Dr. Constantin Dulcan spune că bolile sunt moștenite. „Se spune că bolile noastre nu sunt mai mult de cinci”

Potrivit specialistului, există două categorii de vise, cele care sunt legate de ce se întâmplă în realitate în timpul somnului, dar și cele premonitorii.

„Visul e calea regală a subconștientului, spunea Freud. Visul este de două feluri. Circumstanțial: dacă eu dorm și cineva dă drumul la o bilă pe un parchet, urechea percepe sunetul ca o mitralieră și atunci creierul, care nu vede ce se întâmplă, face asocierea: sunt într-o scenă de război și se trage cu mitraliera. Deci el adaugă la visul meu ceea ce e depozitat în el, în subconștient.

Dar Carl Gustav Jung, descrie a doua categorie de vise: visul semnificativ. Eu îl numesc vis anticipativ, îți spune ce se întâmplă în timp. În toate situațiile dificile de viață am avut vise premonitorii, anticipative”, a declarat Constantin Dulcan.

Citește și: Constantin Dulcan dezvăluie secretul longevității. Greșeala pe care mulți români o fac: „Intri în decepție, depresie dezamăgire”

Potrivit profesorului, visele de acest fel sunt dovada existenței unei entități superioare.

„Am spus și repet: dacă visul premonitoriu nu s-ar întâmpla ca un viitor care nu este încă consumat să-l percep în timpul prezent, ce se va întâmpla peste o zi, lună sau an există deja în universul ăsta, atunci noi nu putem să înțelegem decât că este o instanță, o inteligență de dincolo de noi în care toate aceste lucruri sunt înscrise.

Nu ai cum să-l percepi altfel, să-l înțelegi. Am spus că dacă visul premonitoriu nu ar exista am pierde unul din argumentele pentru care noi susținem că există o inteligență și o rațiune divină”, a completat Constantin Dulcan.

Doctorul spune că, la rândul său, a putut anticipa moartea mamei sale.

Am visat moartea mamei. Am visat trei nopți la rând că se săpau gropi pentru stâlpi de lumină electrică. Mama mea putea decripta toate visele metaforice. Când am înțeles asta, nu am mai visat. Peste 3 zile sunt sunat de acasă că mama a făcut accident vascular cerebral”, a completat expertul.