Profesorii amenință că nu vor încheia mediile elevilor la final de an școlar. Greva profesorilor continuă

Premierul Nicole Ciucă i-a invitat la discuții pe președintele Federației Naționale a Părinților și pe președinta Consiliului Național al Elevilor. „Nu avem niciun element care să ne determine să credem că greva poate fi oprită”, a declarat pentru Edupdu.ro Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

23 mai 2023, 13:48
Profesorii amenință că nu vor încheia mediile elevilor la final de an școlar. Greva profesorilor continuă

Profesorii nu vor încheia mediile elevilor în anul școlar 2022-2023, a declarat pentru Edupedu.ro Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

„Nu avem niciun element care să ne determine să credem că greva poate fi oprită”, a mai spus Hăncescu.

„Din declarația dată de premier astăzi reiese foarte clar că nu sunt dispuși să ofere ceva. A spus că asta este situația, nu avem”, a precizat liderul sindical.

Peste 200.000 de angajați din Educație participă la greva generală.

Citește și: Marius Budăi este dispus să negocieze cu sindicaliștii din Educație. ”Oricând, acum și imediat”

 

Ciucă, la întâlnirea cu reprezentanții elevilor și părinților: ”Fac oricâte întâlniri e nevoie pentru a opri greva, dar nu putem depăşi cadrul legal”

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marți, cu reprezenantii asociatiilor de părinți și elevi în contextul grevei profesorilor.

”Dacă este nevoie, fac oricâte întâlniri sunt necesare pentru a opri greva, dar nu putem depăşi cadrul legal”, le-a spus premierul Nicolae Ciucă reprezentanţilor părinţilor şi elevilor, cu care s-a întâlnit la Palatul Victoria.

Premierul Ciucă a anunţat că Ordonanţa cu măsurile pentru profesori, care cuprinde Anexa 8, ajutorul pentru debutanţi şi cei care predau în zone defavorizate intră vineri în şedinţa de guvern.

”Vă rog să fiţi parte a soluţiei şi să susţineţi demersurile noastre pentru a stinge această grevă care ne afectează pe toţi. Problemele salariale vor fi rezolvate în legea salarizării unitare, avem nevoie de incredere”, a mai spus premierul.

Citește și: Sindicatele din Educaţie continuă greva generală şi ameninţă că vor ieşi masiv în stradă: „Nu avem nevoie de ajutoare sociale! Nu suntem asistaţi social!”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, despre greva din educaţie, că nu crede că în momentul de faţă este momentul prin care să putem să rezolvăm problemele blocând anul şcolar. Şeful Executivului a arătat că sunt unele chestiuni pe care le-a discutat la întâlnirea cu sindicatele care sunt foarte greu de îndeplinit în momentul de faţă. Premierull a precizat că marţi continuă dialogul cu asociaţiile părinţilor şi elevilor.

”Mă angajez personal, am discutat şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Marcel Ciolacu, astăzi vom continua dialogul cu asociaţia părinţilor şi a elevilor, şi vom face în aşa fel încât, pe bază de dialog, să rezolvăm problema, făcând încă odată apel şi la liderii de sindicat şi cadrele didactice să înţeleagă măsurile pe care le-am luat”, a declarat Ciucă, adăugând că există o ţintă de deficit care trebuie îndeplinită, iar orice altă cheltuială produce efect pe deficit.

El a subliniat că nu ar fi nici onest, nici corect, nici principial să predea un mandat care să aibă probleme.