Profesorii, angajaţi pe baza unui contract fără acoperire legală

Guvernul îi obligă pe directorii de şcoli să le facă profesorilor contracte "pe perioada de viabilitate a postului", deși sintagma nu este prevăzută în legislația Muncii. Ministerul Muncii subliniază că "contractul individual de muncă poate fi încheiat doar pe durată determinată sau doar pe durată nedeterminată", potrivit Edupedu.ro.

RomaniaTV.net
16 apr. 2019, 09:31
Profesorii, angajaţi pe baza unui contract fără acoperire legală

Guvernul a decis pe 3 aprilie, prin Ordonanța de Urgență 23, că profesorii angajați pe articolul 253 (declarat neconstituțional de Curtea Constituțională) pot fi menținuți pe posturi, prin transformarea contractului de muncă „în contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului-catedrei”.

Potrivit Edupedu.ro, Ministerul Muncii a avizat favorabil proiectul de OUG, dar cu o observație: „sintagma pe durata de viabilitate a postului nu este o noțiune prevăzută în legislația Muncii”.

Ministerul Muncii precizează, la solicitarea Edupedu.ro, că din acest motiv a propus reformularea articolului 931 alin (1) din proiect, respectiv precizarea duratei contractului individual de muncă:

„Astfel, contractul individual de muncă poate fi încheiat doat pe durată determinată sau doar pe durată nedeterminată”.

Citeşte mai mult pe Edupedu.ro.