Profesorii au început protestele

Dascălii au început pichetarea Ministerul Educaţiei. Profesorii vor picheta în fiecare zi, între orele 11.00 şi 14.00, Ministerul Educaţiei. La protestul de marţi participă membrii ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, ai Federaţiei Spiru Haret şi ai Federaţiei Educaţiei Naţionale. Proteste ale profesorilor au loc şi la Alexandria.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 09:53
Profesorii au început protestele

Principala nemulţumire a dascălilor este îngheţarea salariilor angajaţilor din sistemul public în 2012. De asemenea, profesorii cer respectarea prevederilor Legii Educaţiei, prin care educaţia ar trebui să primească 6% din PIB începând cu 1 ianuarie 2012, faţă de 2% din PIB cât este în prezent. Dascălii sunt nemulţumiţi şi de blocarea posturilor din unităţile de învăţământ.

„După cum se ştie, anul următor bugetul învăţământului este mai mic decât cel pe 2011. Degeaba se spune ca se va aloca 6% din PIB pentru că această prevedere legală nu se respectă”, spune Mihai Dima, preşedinte FSLI.

Profesorii spun că vor protesta până când instituţiile statului vor da curs revendicărilor.

Protest sindical şi în oraşul Alexandria, în faţa Prefecturii.

„Este cunoscută problema noastră la nivelul Ministerului Educaţiei, la Parlament şi încă nu s-a reuşit ca aceşti factori decizionali să debloceze situaţia aceasta. (…) Oamenii au ajuns să se împrumute de la rude, prieteni, fraţi, părinţi şi aşa mai departe. Cu greu reuşesc să facă faţă”, a declarat Tudor Spiridon, secretar general al Federaţiei „Spiru Haret”.

La miting sunt aşteptate peste 1000 de persoane angajate în administraţie şi învăţământ, care nu şi-au primit salariile de două luni.