Profesorii cer interzicerea concertelor din Piaţa Universităţii: Facultatea de Istorie este supusă unei constante poluări fonice

Profesorii de la Facultatea de Istorie- Universitatea din Bucureşti au trimis o scrisoare deschisa pramarului general al Capitalei prin care cer ca evenimentele din Piata Universitatii sa nu se mai desfăşoare în timpul săptămânii până la ora 20.00 şi sâmbăta până în ora 16.00. Cadrele didactice spun că din cauza gălăgiei sunt în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea.

28 feb. 2017, 15:33
Profesorii cer interzicerea concertelor din Piaţa Universităţii: Facultatea de Istorie este supusă unei constante poluări fonice

Profesorii de la Facultatea de Istorie au trimis o scrisoare deschisa adresata primarului Gabriela Firea, privind gălăgia provocată de evenimentele de divertisment organizate in Piata Universitatii.

Cadrele didactice spun că sunt în imposibilitatea de a-şi desfasura activitatea, in ciuda repetatelor reclamatii facute la Directia de mediu a primariei si la Politia locala.

„Facultatea de Istorie a Universității din București este supusă unei constante poluări fonice care împiedică derularea normală a procesului didactic și academic. În urma amenajărilor urbanistice din Piața Universității, spațiul din zona statuilor, aflat în fața clădirii simbol a Universității, a devenit treptat spațiu de desfășurare a unor evenimente de divertisment de tipul târgurilor și festivalurilor.

Activitatea didactică a Facultății de Istorie se desfășoară de luni până vineri în intervalul orar 8-20 și sâmbăta între orele 8-16 și include cursuri, seminarii, consultații, cercuri științifice și conferințe.

De asemenea, studenții au la dispoziție sala de lectură a bibliotecii de specialitate, deschisă luni-vineri între 8-19 și sâmbăta 8-14. De câteva zile suntem în imposibilitatea de a ne desfășura activitatea datorită poluării sonore constante creată de „Festivalul Iubirii”, organizat în acest moment în Piața Universității. Repetițiile, concertele, fondul muzical ambiental acoperă orice altă acțiune desfășurată în facultate, făcând imposibilă activitatea noastră de profesori și determinând o stare de stres și agitație atât în rândul studenților cât și al profesorilor și blocarea procesului didactic. Este o situație cu care ne-am confruntat și în cursul anului trecut cu ocazia unor evenimente similare și pe care am semnalat-o prin numeroase plângeri la Direcția de Mediu a Primăriei și la Poliția locală, rămase fără rezultat”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de profesori. VEZI AICI SCRISOAREA COMPLETĂ

Cadrele didactice cer interzicerea oricăror activități sonore desfășurate în timpul săptâmânii până în ora 20.00 și sâmbăta până în ora 16.00 și, prin aceasta, respectarea actului educațional pe care Universitatea din București îl are ca misiune încă de la fondarea sa în 1864.