Profesorii vor purta arme în instituţiile de învăţământ, ca măsură de apărare împotriva violenţelor armate

Parlamentul statului Florida a afoptat, miercuri, o lege care îi autorizează pe profesori să poarte o armă de foc în instituţiile de învăţământ, în scop de apărare şi contracarare a agresiunilor armate asupra acestor instituţii.

02 mai 2019, 07:05
Profesorii vor purta arme în instituţiile de învăţământ, ca măsură de apărare împotriva violenţelor armate

Noua lege care a fost adoptată fără ezitare de către guvernatorul republican din Florida, Ron DeSantis, este menită să evite eventuale atacuri armate asupra instituţiilor de învăţământ, după incidentul tragic ce a vizat un liceu din Parkland, unde un fost elev a ucis 17 persoane în data de 14 februarie 2018.

Noua lege a fost aprobată cu 65 de voturi contra a 47 de către Camera Reprezentanţilor din Florida, după ce, anterior majoritatea în Senatul local.  Noua lege îi autorizează pe profesori să poarte armă în timpul serviciului.

În urma acestei măsuri au existat şi păreri contrarii, opozanţii noii legi afirmând că măsura „ce ar putea fi mai degrabă reţeta unei eventuale tragedii”. Opozanţii  critică însă aceste măsuri, afirmând că s-ar putea erori, confuzie mai degrabă, în eventualitatea unui atac armat, potrivit Belga.

Citeşte şi Dosar penal pentru ameninţare cu arma la adresa PSD-iştilor. Consilier local, anchetat pentru ameninţare şi instigare publică

Les opposants à la mesure soutiennent que la solution aux violences par armes à feu ne peut être d’autoriser davantage d’armes à feu. Ils s’alarment du danger d’accident chez des enseignants catapultés de facto dans une mission policière et qui pourraient, face à de vrais policiers, être pris par erreur pour un tireur dangereux.

După atacul din Parkland, preşedintele Donald Trump a propus ca profesorii din SUA să poată purta arme de foc în timpul programului, dar a refuzat să ia în considerare interzicerea puștilor de asalt, un tip de armă letală, ce a fost folosită în ziua teribilului masacru din 2018.