Profesorii din Gorj acuzaţi de fraudarea bacalaureatului au fost puşi sub control judiciar

Directorul Liceului cu Program Sportiv din Târgu-Jiu, Gabriel Răscol, omul de afaceri Nicu Creţu şi un profesor din cadrul Liceului Energetic din Târgu-Jiu, reţinuţi pentru 24 de ore într-un dosar care priveşte fraudarea examenului de Bacalaureat, au fost puşi sub control judiciar, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
13 iul. 2014, 12:05
Profesorii din Gorj acuzaţi de fraudarea bacalaureatului au fost puşi sub control judiciar

În cazul celor trei, procurorii nu au cerut arestarea preventivă, ei urmând să fie cercetaţi sub control judiciar.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au audiat în cursul serii de vineri mai multe cadre didactice implicate în examenul de Bacalaureat, atât din Târgu-Jiu, cât şi din municipiul Motru, dispunând reţinerea celor doi profesori şi a omului de afaceri pentru luare, respectiv dare de mită. Aceleaşi surse afirmă că, în urma unor percheziţii efectuate la domiciliile profesorilor, au fost găsite mai multe sticle de băuturi scumpe, dar şi sume mari de bani.

Nicu Creţu, patronul unui restaurant din municipiul Târgu-Jiu, este tatăl a doi băieţi gemeni care au susţinut şi promovat Bacalaureatul cu mediile 8,78 respectiv 9,35, nota unuia dintre copii fiind majorată cu un punct după rezolvarea contestaţiei la Limba şi literatura română.