Profesorii protestează în Piaţa Victoriei. Dascălii cer salarii mai mari

Profesorii protestează, miercuri, în Piaţa Victoriei. Aceştia atrag atenţia asupra obligativităţii soluţionării problemelor salariale cu care se confruntă personalul didactic şi nedidactic din învăţământul preuniversitar şi superior.

25 mai 2022, 09:02
Profesorii protestează în Piaţa Victoriei. Dascălii cer salarii mai mari

Profesorii protestează în Piaţa Victoriei. Aproximativ 500 de membri de sindicat sunt aşteptaţi, miercuri, la protestul din Capitală.

Profesorii protestează în Piaţa Victoriei. Care sunt principalele nemulţumiri

„Multe unităţi de învăţământ se confruntă cu o lipsă acută de personal nedidactic. În plus, această categorie de personal nu beneficiază nici acum de sporurile pentru condiţiile de muncă. Mai mult, deşi lucrează peste program, din cauza lipsei de personal, salariaţii în cauză nu sunt remuneraţi suplimentar pentru munca prestată, iar acordarea timpului liber corespunzător este imposibilă. Având în vedere specificul sistemului de învăţământ, se impune reglementarea salariilor de bază ale personalului nedidactic din învăţământ în anexa nr. I la Legea-cadru nr. 153/2017, nu în anexa nr. VIII”, menţionează sindicaliştii într-un comunicat de presă.

Citeşte şi Marcel Ciolacu dă de pământ cu George Simion şi protestele AUR din faţa biroului său. „Ştim că sunt încurajate de dictatorul Putin”

La protestul din Piaţa Victoriei vor participa şi angajaţi din palatele şi cluburile sportive şcolare. Aceştia vor protesta faţă de intenţia Ministerului Educaţiei de a transfera aceste instituţii, inclusiv resursa umană, în administrarea autorităţilor locale.

„Reamintim reprezentanţilor Guvernului României şi partidelor politice că personalul didactic trebuia să beneficieze de salariile prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 începând cu luna septembrie 2020. În plus, personalul din învăţământ este singura categorie de bugetari care nu beneficiază de sporuri pentru condiţii de muncă, deoarece în ultimii ani politica guvernamentală în domeniul salarizării a fost aceea a plafonării cuantumului sporurilor la nivelul anterior intrării în vigoare a Legii nr. 153/2017, ceea ce a făcut inaplicabile H.G. nr. 34/2018 şi H.G. nr. 569/2017”, mai atrag atenţia sindicaliştii.

Organizatorii protestului sunt Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”.

Citeşte şi Ce salariu are un profesor în 2022 în România. Diferenţe de până la 1.000 în funcţie de gradul de încadrare şi studii. Grila de salarizare


loading...
Partenerii noștri